Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Βουλή σήμερα η ταφόπλακα του ΕΣΥ (ΗΧΗΤΙΚΌ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ)

Στάση εργασίας και συλλαλητήριο έξω απο τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν απο τις 12.00 οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Μιλά στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Aκούστε το εδώ

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για την είσοδο των επιχειρηματιών και στον χώρο της δημόσιας υγείας.


Η κυβέρνηση σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας, μέσω της σύστασης Ανώνυμης Εταιρείας με την ονομασία Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων, η οποία εφεξής θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των Νοσοκομείων.

«Ταφόπλακα στο ΕΣΥ που θα λειτουργεί προνομιακά για τους ιδιώτες» χαρακτήρισε την ίδρυση της Α.Ε μιλώντας στο Κόκκινο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Πρόσθεσε πως «καταργείται η θεμελιώδης αρχή της καθολικής και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας».

Την ίδια ώρα μέχρι τους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. επεκτείνονται οι αντιδράσεις για τις περικοπές που προωθούνται σε διαγνωστικές εξετάσεις τις οποίες καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ κι ενώ ο Μάκης Βορίδης προανήγγειλε χθες λουκέτο σε περιφερειακά και δημόσια νοσοκομεία στο όνομα της περικοπής δαπανών και της «ανταγωνιστικότητας».

Πηγή

Σχόλιο Petropouli Ικαρίας: Το τραγικότερο όμως είναι ότι κάνουν προσπάθειες να δελεάσουν το υγειονομικό προσωπικό με τάχα μου συμφωνίες  και προτάσεις περί αύξησης αποδοχών -στις οποίες υπονοείται ως δόλωμα- ότι θαααααα προβούν οι ιδιώτες. Δείτε το κι αυτό εδώ.