Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

"Ένα απαξιωμένο φιλομνημονιακό τόξο, ζητάει τα εύσημα .. "


- Αν δεν το είχατε καταλάβει, αν είχατε κάποιες αμφιβολίες.. αν όλα αυτά τα   
  θεωρούσατε και λίγο .. συνομωσιολογίες ..

 Τα τελευταία γεγονότα, αυτά που ακολούθησαν την ανακοίνωση του "έκτακτου βοηθήματος" προς μέρος των συνταξιούχων, ξεκαθάρισαν την κατάσταση.
  Ακούστηκαν για πρώτη φορά, σε δημόσια εκφορά λόγου πολιτικών, ότι "Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή" .. ότι για να αποφασιστεί κάτι .. πρέπει να έχει αποφασιστεί από τους "θεσμούς" και να εκτελεστεί από τις υπάκουες Ελληνικές κυβερνήσεις.

"Αν δώσει έγκριση η Γερμανία .. θα το ψηφίσω .. " 
"Γιατί να πάμε κόντρα στους Γερμανούς .. "

Απίστευτα για τους πολλούς αυτά που ακούστηκαν, ακούγονται και μάλιστα .. με πάθος!! από πολιτικούς που θέλουν να κυβερνήσουν ... ή μάλλον να γίνουν άμεσα εκτελεστικά όργανα αυτών που αποκαλούν με δικά τους λόγια και περιγραφές .. δυνάμεις κατοχής.

Οικονομικής κατοχής, αλλά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο σε όποια Ελληνική κυβέρνηση.

Και πως φτάσαμε ως εδώ;

Με τρία βήματα, τρία κόμματα, τρία μνημόνια.
Τρία βήματα : Εκλογές 2009 , 2012, 2015
Τρία κόμματα : ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ
   (και τρία συμπληρώματα : ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ)
Τρία Μνημόνια ..

 Χρειάστηκε μια απλή αφορμή, μισή ασπιρίνη .. ένα βοήθημα, για να γίνει σε όλη της την έκταση αντιληπτή η καταστροφή που "χάρισε" στη χώρα, ένα πολιτικό προσωπικό που στάθηκε από την αρχή απέναντι στον λαό, στην κοινωνία, στα συμφέροντα της χώρας.
 Και η τελευταία κυβέρνηση θεωρεί ότι αδικείται, γιατί δεν είναι αυτή που μας έβαλε σε αυτή τη περιπέτεια, να της δώσουμε ένα δίκιο, αλλά .. είναι αυτή που έδωσε τη χαριστική βολή, που σκόρπισε ελπίδες και αγώνες δεκαετιών, που χρησιμοποίησε το όνομα της Αριστεράς, υποτάχθηκε, και έγινε και αυτή εκτελεστικό όργανο των "θεσμών" .

 Και σήμερα, αφού πρώτα υπερφορολόγηση ότι κινείται σε αυτή τη χώρα, ζητάει εύσημα αντίστασης, για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.
 Όταν ακόμα και για αυτό σηκώθηκε αντάρα μεγάλη σε όλη την Ευρώπη .. όχι για το ποσό του βοηθήματος, αλλά γιατί αποφάσισε λέει μόνη της χωρίς να πάρει την άδεια των θεσμών.
 Εύσημα αντίστασης, όταν αυτή η κυβέρνηση υπέγραψε ότι "δεν θα νομοθετεί αν δεν φέρει τα νομοθετήματα προς έγκριση στους θεσμούς" !!! 
Η σημερινή κυβέρνηση το υπέγραψε στο καταστροφικό τρίτο μνημόνιο!!

 Μας επιβάλλουν να διαλέξουμε από ένα φιλομνημονιακό τόξο, που στη μία άκρη ζητάει επίσημα "εύσημα υποταγής", και στο άλλο υποκριτικά "εύσημα αντίστασης".
 Δεν τα έχουν υπολογίσει όλα καλά ..
 Η οργή, ο θυμός και η απογοήτευση θα συναντηθούν στη κάλπη και θα τους στείλουν πολιτικό μήνυμα που δεν το περιμένουν.
 Θα είναι τα εύσημα που δεν περιμένουν.

Αρ. Σταγειρίτης
ΠΗΓΗ