Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Εθελούσια Φάση Β’: Η εθελοντική αποχώρηση από την εργασία σημαίνει ανεργία

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Δημοκρατικής ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ των εργαμένων στην ΑΤΕ

Την Παρασκευή στις 09-12-2016 η τράπεζα επανέφερε το προηγούμενο πρόγραμμα της τελευταίας εθελούσιας ονομάζοντάς το Φάση Β με διορία υποβολής αιτήσεων έως τις 19 Δεκεμβρίου του 2016.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επαναφοράς του προγράμματος εθελουσίας, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι σιωπηρά, υπήρξε παράταση, για όποιον ήθελε να φύγει. Μήπως κάτι κρύβεται από πίσω; Μήπως κάποια στελέχη της τράπεζας ετοιμάζονται να αποχωρήσουν (με το αζημίωτο) λόγω των εξελίξεων στην εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου;
Όσο για το υπόλοιπο προσωπικό, εμείς πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να φύγετε. Η απόφαση είναι προσωπική, και ο καθένας πρέπει να σκεφτεί καλά, χωρίς πίεση, πριν αποφασίσει. Σκεφθείτε ότι η εθελουσία οδηγεί στην ανεργία όταν τελειώσουν τα χρήματα. Μην κάνετε χρήση της εθελουσίας αν δεν έχετε εξασφαλίσει τι θα κάνετε μετά (άλλη εργασία ή σύνταξη).
Εμείς σας προτείνουμε να επιλέξετε τον αγώνα για την αλλαγή των συνθηκών εργασίας μας, από τη φυγή και την αβεβαιότητα.
Γνωρίζουμε ότι το εργασιακό περιβάλλον στην τράπεζα δεν είναι καλό αλλά και έξω από την τράπεζα σε μία κοινωνία ρημαγμένη από τα μνημόνια το κλίμα δεν είναι καλύτερο. Γνωρίζουμε επίσης ότι αρκετοί πρώην συνάδελφοι, που αποχώρησαν στην προηγούμενη εθελουσία, το έχουν ήδη μετανιώσει. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να βρεθεί ξανά στη θέση τους.
Κλείστε τα αυτιά σας στα υπονοούμενα, καταγγείλτε τις πιέσεις, τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες.