Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Νίπτει τας χείρας της η ΕΡΤ για την προβολή της Χρυσής Αυγής

625e9da86277f4e27f649debe26585Ανά περίπτωση και κατά συνείδηση είναι ελεύθερη να πράξει η ΕΡΤ, αλλά και τα λοιπά κανάλια, για την προβολή ή μη της Χρυσής Αυγής στο πρόγραμμά τους.

Σε επιστολή που απέστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς τηΔημόσια Τηλεόραση αναφέρει πως «κανένας σταθμός δεν υποχρεούται, ουδέ καν δικαιούται να μεταδίδει στα ίδια πλαίσια (πληροφοριών και ειδήσεων) λόγους ή εικόνες ή συμπεριφορές εν γένει κομμάτων ή οποιωνδήποτε άλλων, που συνιστούν ή εμπεριέχουν ή επιδοκιμάζουν αξιόποινες πράξεις, ήτοι εμπίπτουν στο «πραγματικό» διατάξεων είτε του ποινικού κώδικα είτε ειδικών ποινικών νόμων που προβλέπουν και τιμωρούν τις οικείες συμπεριφόρές ως αξιόποινες πράξεις» προσπαθώντας να κρατήσει ουδέτερη στάση με την απόφαση αυτή.
Ωστόσο στην απόφαση προστίθεται και το γεγονός πως «τέτοιες αξιόποινες -δηλαδή απαγορευμένες- συμπεριφορές περιλαμβάνονται και στο νόμο 4285/2014 «για την καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας»».
Ο Ρ. Μορώνης, αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, διευκρινίζει πως οι κοινοβουλευτικές δράσεις της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να μεταδίδονται, οι λοιπές ωστόσο εκδηλώσεις θα πρέπει να μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένες.