Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Βούλιαξε στο χιόνι η Εύβοια - Χωριά αποκλεισμένα στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου [ΦΩΤΟ]

Βούλιαξε στο χιόνι η Εύβοια - Χωριά αποκλεισμένα στο δήμο Κύμης - Αλιβερίου [ΦΩΤΟ]Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Κύμης- Αλιβερίου εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση.

Σύμφωνα με το evianews.com  στην Κεντρική Εύβοια καταγράφονται πολικές σχεδόν θερμοκρασίες και σε ορεινές περιοχές ο υδράργυρος έφτασε και τους - 12 βαθμούς.

Ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου με  εκχιονιστικά μηχανήματα ανοίγει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα.  

Χιόνι έπεσε και σε άλλες πεδινές περιοχές της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας, στα Στύρα και στην Αγία Άννα, στην Σέτα και την Στενή, ενώ αποκλεισμένο από χθες είναι και το Αυλωνάρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αυλωνάρι- Οκτανιά.

Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολικών  
μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.


Κύμη

Καλημεριάνοι

Άγιος Γιώργης

Νέα Στύρα