Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΟΕΧΒΕ: Η μάχη των… Δερβενοχωρίων (αποθήκες ΕΑΣ Ελευσίνας)

Για δεύτερη ημέρα (19/1/2017) οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Ελευσίνας βρίσκονται στην Πύλη Δερβενοχωρίων για να εμποδίσουν τη μεταφορά παλαιών πυρομαχικών από τις αποθήκες στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Λαυρίου, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να πιστοποιηθεί μονάδα καταστροφής που έχει εγκαταστήσει ο ιδιώτης SOUKOS ROBOTS ABEE.

Οι εργαζόμενοι διαφωνούν κάθετα σε αδιαφανείς συνθήκες συνεργασίας και σε βλαπτικά για τα συμφέροντα της εταιρείας μνημόνια συνεργασίας. Έχουν καταγγείλει σε κάθε κατεύθυνση την απαράδεκτη και σε βάρος των ΕΑΣ αυτή συνεργασία που ταυτόχρονα, κρύβει τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
«Ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες περίπου η Διοίκηση των ΕΑΣ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προωθεί μια περίεργη συνεργασία που θα βάλει την ταφόπλακα στα ΕΑΣ», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ), προσθέτοντας: «Είναι ακατανόητο και χωρίς καμία λογική εξήγηση, πως είναι δυνατόν ενώ τα ΕΑΣ διαθέτουν απόλυτα ασφαλή και πιστοποιημένη γραμμή καταστροφής πυρομαχικών, πως μια μεγάλη δουλειά όπως είναι η συγκεκριμένη, με μεγάλα οικονομικά οφέλη, την οδηγούν στον ιδιώτη».
Κατά τη χθεσινή ημέρα (Τετάρτη 18/1) εμποδίστηκε η μεταφορά των πυρομαχικών από τους εργαζόμενους και παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν προχώρησαν σε επέμβαση καθώς τους αποδόθηκε συγκεκριμένη επιστολή της Ομοσπονδίας και του Σωματείου, που παραλήπτες αυτής ήταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Μετά απ’ αυτό, όπως καταγγέλλει η ΟΕΧΒΕ, η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε μηνύσεις 14 εργαζομένων ζητώντας για σήμερα (19/1/2017) και ώρα 10π.μ. την παρέμβαση των ΜΑΤ.
ΟΕΧΒΕ και εργαζόμενοι ΕΑΣ Ελευσίνας είναι και πάλι σήμερα εκεί και δηλώνουν «έτοιμοι να δεχθούν οποιαδήποτε συνέπεια για να προστατέψουν τα συμφέροντα της εταιρείας δηλώνοντας ότι με τρομοκρατία δε λύνονται τα προβλήματα».