Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Πανεπιστημιακό Ηρακλείου: εκτός λειτουργίας ο γραμμικός επιταχυντής, σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς της Κρήτης

Το video προέρχεται από το youtube από το κανάλι του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΑ TV
Για ακόμα μια φορά η δημόσια υγεία στην Κρήτη καρκινοβατεί με τους καρκινοπαθείς του νησιού κι όχι μόνο να μένουν ξεκρέμαστοι, καθώς το μοναδικό μηχάνημα του νησιού στο ΠΑΓΝΗ έχει τεθεί ξανά εκτός λειτουργίας.


Απίστευτο είναι το ξέσπασμα ενός καρκινοπαθούς στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ- TV, ο οποίος καταγγέλλει ότι το μηχάνημα ακτινοθεραπείας χάλασε με αποτέλεσμα εδώ και 9 μέρες να μη γίνονται ακτινοθεραπείες, τη στιγμή που στο νοσοκομείο έχει ήδη εγκατασταθεί ένα νέο μηχάνημα δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ωστόσο δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία.
Κάθε μέρα που περνά είναι θάνατος για μας. Με πόνο ψυχής ο 67χρονος Μανώλης Βασιλείου ζητά το αυτονόητo. Το δικαίωμα του να μπορεί να ζει αξιοπρεπώς με την ασθένεια του. Είναι η κραυγή αγωνίας από έναν καρκινοπαθή που εδώ και 9 μέρες δεν μπορεί να κάνει τις ακτινοθεραπείες του επειδή ο γραμμικός επιταχυντής στο ΠΑΓΝΗ χάλασε για άλλη μια φορά, όπως καταγγέλλει στον τηλεοπτικό φακό.
Δεν είναι όμως μόνο ο κύριος Μανώλης Βασιλείου. Καρκινοπαθείς από όλη την Κρήτη αλλά και από νησιά του νοτίου αιγαίου εδώ και 9 μέρες δεν μπορούν να κάνουν, με το ζήτημα με το χαλασμένο μηχάνημα να έχει εξελιχθεί σε σίριαλ, τη στιγμή που υπάρχει καινούριο εγκατεστημένο στο ΠΑΓΝΗ, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία.
Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου
Συγνώμη για την ταλαιπωρία ζήτησε μέσω του neakriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ- Βενιζέλειου κ. Γιάννης Τασσόπουλος , αναφέροντας συγκεκριμένα:
Πιστεύουμε ότι οι βλάβες στο γραμμικό επιταχυντή θα έχουν αποκατασταθεί έως σήμερα το αργότερο έως την Πέμπτη. Αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών και ζητούμε συγγνώμη, ωστόσο πρέπει να ξέρουν ότι είναι κάτι πρόσκαιρο.
Παράλληλα, έχει εγκατασταθεί ένας νέος γραμμικός επιταχυντής, ο οποίος είναι ο πιο σύγχρονος στην Ελλάδα και ξεκινά από την Κρήτη και περιμένουμε ακόμα έναν.
Απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης και πιστεύουμε ότι μέχρι το Μάρτιο θα τεθεί σε λειτουργία το νέο μηχάνημα.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη
Τo video προέρχεται από το yοutube από το κανάλι του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV και το κείμενο από τη σελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ