Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Θράσος καναλαρχών: Ζητούν απαλλαγή από το πόθεν έσχες!

Θράσος καναλαρχών: Ζητούν απαλλαγή από το πόθεν έσχες!Απίστευτο! Με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας  οι μεγαλοκαναλάρχες ζητούν να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρησεών τους από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες  μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση της Ολομέλειας για τις πέντε δικαστικές Ενώσεις.

Την προσφυγή κατέθεσε η Ένωση ΙδιοκτητώνΤηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) η οποία  ζητά ακόμη να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αλλά και αντίθετο προς τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλούμενοι τον κίνδυνο διαροής προσωπικών δεδομένων.
Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει στις 15 Ιανουαρίου, όχι όμως για τους δικαστές και τους εισαγγελείς καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει "παγώσει " προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις. Η σχετική αίτηση έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου.