Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κείμενο της Μαρίας Θεοφίλου για την υπόθεση ομηρίας του Βίκτωρα – Λάμπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κείμενο της Μαρίας Θεοφίλου για την υπόθεση ομηρίας του Βίκτωρα – Λάμπρου«Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί…»

Ξημερώματα, σπάνε την κλειδωμένη πόρτα του σπιτιού οι ράμπο της αντιτρομοκρατικής. Προφανώς το παιδί τέτοια ώρα θα κοιμάται, σίγουρα ξυπνάει μέσα στα βίαια και άγρια γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του. Όπλα, άγριες φωνές και ποιός ξέρει τι άλλο!
Και τελικά του αρπάζουν τη μητέρα. Που όπως φαίνεται έχει μάθει να ζει μαζί της. Σίγουρα αυτή ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός, αφού ήταν ένα πιθανό ενδεχόμενο στο δρόμο που αποφάσισε να ακολουθήσει στη ζωή της. Όμως το παιδί;

Πριν ενάμιση χρόνο περίπου στις 24-09-15, την ώρα που επιβιβαστήκαμε σε Ι.Χ αμάξι, ο σύντροφος μου, εγώ, και τα δύο μικρά μας παιδιά, μας ακινητοποίησαν βίαια, στρέφοντας τα όπλα τους απέναντι σε όλους μας. Τα παιδιά μας 2 και 4,5 ετών αντίκρισαν τις κάνες των όπλων να τα σημαδεύουν! Μετά οδηγηθήκαμε στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, εγώ με τα παιδιά, όπου αναμέναμε κάποιες ώρες μέχρι να έρθουν συγγενικά πρόσωπα της επιλογής μας, να τα πάρουν σε ένα ήσυχο και προστατευμένο περιβάλλον. Παρ’ όλα αυτά, είναι ακόμη εμφανή τα σημάδια του σοκ που έχουν υποστεί αυτές τις λίγες ώρες, και σίγουρα τα σημάδια του τραύματος αυτού θα αργήσουν πολύ να επουλωθούν αλλά και ποτέ δε θα εξαφανιστούν.

Το παιδί αυτό, ο Βίκτωρας, μετά από τις στιγμές που βίωσε, δεν βρέθηκε σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον που θα το καθησυχάσει και θα το αγκαλιάσει ώστε να απαλύνει τις πληγές του από το τραγικό γεγονός της βίαιης απώλειας της μητέρας του. Αντίθετα κρατείται με τη βία, για μέρες, μακρυά από όλους τους δικούς του ανθρώπους, με αγνώστους που σίγουρα αντιλαμβάνεται ότι είναι οι διώκτες των γονιών του, άρα σε ένα περιβάλλον που το νιώθει εχθρικό. Κρατείται από «ειδικούς» που έχουν το επαίσχυντο θράσος να ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποφασίσουν ποιό είναι το όφελος του παιδιού. Αυτοί οι ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι αν έχουν διαβάσει έστω ένα βιβλίο της επιστήμης που υποτίθεται πως είναι λειτουργοί, θα πρέπει να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι διαπράττουν έγκλημα. Τόσο αυτοί όσο και το κράτος που υπηρετούν. Και εγκληματούν κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και συνεχίζουν να κρατούν το παιδί αιχμάλωτο, για να εκδικηθούν τους γονείς του, Π. Ρουπα και Ν. Μαζιωτη.

Ως άνθρωπος και ως μητέρα, καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατική πράξη της ομηρίας του παιδιού, από το κράτος.

Λευτεριά στον Βίκτωρα-Λάμπρο!

Θεοφίλου Μαρία

πηγή: