Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Nέο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών από την Τουρκία

Nέο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών από την ΤουρκίαΝέο αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών έστειλε η Τουρκία.

Μετά την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε το αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία,  οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. 

"Η ελληνική απόφαση δεν συνάδει με τη διεθνή νομοθεσία, φαίνεται ότι έχει πολιτικά κίνητρα και παραβιάζει τα δικαιώματα των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου", τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, και υπογραμμίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να παλεύει για την έκδοση των οκτώ. 

Καταδικάζουμε, συνεχίζει, αυτή την απόφαση που εμποδίζει την παραπομπή των ατόμων αυτών που είχαν ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος, που είχε στόχο τη συνταγματική νομιμότητα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 248 πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν δε 2.193 πολίτες, αλλά και απείλησαν τη ζωή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώπιον της ανεξάρτητης τουρκικής Δικαιοσύνης.

Η ανανκοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους 8 Τούρκους: "Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, υπάρχει απόλυτος σεβασμός της διάκρισης των εξουσιών και τηρούνται όλες οι Διεθνείς Συμβάσεις, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση του Άρειου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί".