Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα: Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Nokia, CYTA και Wind

Αγωνιστική Ταξική Ενότητα: Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Nokia, CYTA και Wind
Αλληλεγγύη στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε Nokia, CYTA και Wind
Δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι στο σκλαβοπάζαρό τους
Η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στη Nokia, στη CYTA και στη Wind που προχωρούν συντονισμένα σε απεργιακές κινητοποιήσεις την ίδια εβδομάδα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η εργοδοσία στις τρεις εταιρίες έχει επανειλημμένα αρνηθεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με βάση τις ανάγκες των εργαζόμενων, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή ιδιαίτερα αντεργατικών πρακτικών. Εκμεταλλευόμενη το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των μνημονίων, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ, επιχειρεί να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε «κανονικούς» και «επινοικιαζόμενους», σε «παλιούς» και «νέους» σκοπεύοντας στην αύξηση της κερδοφορίας τους εις βάρος των εργαζόμενων.
Η εργοδοσία στον κερδοφόρο κλάδο των τηλεπικοινωνιών δεν κάνει βήμα πίσω από την εφαρμογή του σχεδίου της για την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της ομολογημένης κερδοφορίας μέσα από την περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους είτε με την εντατικοποίηση είτε με τις απολύσεις. Παράλληλα αποθρασύνεται από τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης γύρω από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στα εργασιακά.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας στη Nokia, στη CYTA και στηWind σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τους και μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
● Αυξήσεις μισθών-αποδοχών τώρα. Για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας, για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Με συλλογικές συμβάσεις, κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν.
● Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και των δουλικών σχέσεων εργασίας (μαθητείες, voucher κλπ). Καμία απόλυση
● Μείωση του χρόνου εργασίας. Όχι στην εντατικοποίηση. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να πάρουμε πίσω από τον κλεμμένο πλούτο.
● Ελευθερία-δημοκρατία για τους εργαζόμενους. Με πλήρη δικαιώματα στη συνδικαλιστική δράση, την απεργία, τον συλλογικό και μαζικό αγώνα.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia: Στάση Εργασίας την Τρίτη 31/1/17.
Σωματείο Εργαζομένων Cyta Hellas: Στάση Εργασίας 3μμ -5μμ την Τετάρτη 1/2/17.
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Wind: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 2/2/17, συγκέντρωση στα κτίρια της Wind, Λ. Αθηνών 106 Κολωνός και Κηφισίας 66 Μαρούσι.