Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

#skouries Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 #skouries Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Σκληρή κόντρα του Νότη Μαριά με την Κομισιόν για τις Σκουριές

Τα άκουσε χοντρά η Κομισιόν από τον Ανεξάρτητο Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά χθες 24/01/2017 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες όπου συζητήθηκαν δύο Αναφορές σχετικά με τα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στις Σκουριές επισημαίνοντας ότι η δήθεν επένδυση για την εκεί εξόρυξη χρυσού αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Χαλκιδικής καθώς και σε ανεπανόρθωτη καταστροφή του περιβάλλοντος κατά παράβαση των οικείων διατάξεων του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η περιοχή όπου γίνονται οι σχετικές εργασίες είναι ιδιαίτερα σεισμογενής, το δε περίφημο φράγμα του Κοκκινόλακα όπου και θα συγκεντρωθούν τεράστιες ποσότητες αρσενικού βρίσκεται πάνω στο ρήγμα. Ποσότητες αρσενικού ικανές να καταστρέψουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Τέλος ο Νότης Μαριάς άσκησε δριμύτατη κριτική στην Κομισιόν που ως νέος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας της και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για το τόσο σοβαρό ζήτημα που εξελίσσεται στις Σκουριές.

Μάλιστα ο Νότης εγκάλεσε την Κομισιόν η οποία δεν έλαβε καν υπόψη τις πολύχρονες μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που απειλεί τη δημόσια υγεία και καταστρέφει το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της Χαλκιδικής η οποία αποτελεί την ναυαρχίδα του Ελληνικού τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς πρότεινε να μείνουν ανοικτές οι δύο αναφορές και να κληθούν η Κομισιόν, τα αρμόδια Υπουργεία της χώρας μας δηλαδή τα Υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς και ο οικείος Δήμος να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τα τεκταινόμενα στις Σκουριές.

Τελικά μετά από σχετική συζήτηση με το προεδρείο έγιναν δεκτές οι παραπάνω προτάσεις του Νότη Μαριά.

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά.



 Νότης Μαριάς #SKOURIES ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Ε

Δείτε επίσης:

#skouries Σοφία Σακοράφα: "Ανοικτή η αναφορά για τις σκουριές"