Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Κατάθεση ψυχής από πρόσφυγα στη Μόρια…αφήστε μας να ζήσουμε!(video)

lesvos1Κοιτάξτε πού ζούμε εμείς.Δείτε πού κρύβονται οι άνθρωποι μέσα σε παγωμένα πλαστικά σαν να είναι πτώματα,σαν πτώματα και όχι ζωντανοί άνθρωποι,κοιτάξτε που ζούμε,ούτε τα σκυλιά σας δεν ζούνε σε αυτές τις συνθήκες.

 Θέλουμε να φύγουμε και μας κρατάνε όμηρους εδώ γιατί μας φέρονται έτσι; Οι άνθρωποι μέσα στο πάγο σαν πτώματα μέσα σε  ψυγείο που είναι τα περιβόητα  ανθρώπινα δικαιώματα;
Κοιτάξτε πώς ζούμε ,κοιτάξτε τα παιδιά ,κοιτάξτε  οι άνθρωποι ζούνε μέσα σε κονσέρβες σαν να πρέπει να πεθάνουμε εδώ μέσα,εσείς οι Γερμανοι,οι Ευρωπαίοι πλουτίζετε είς βάρος μας,λένε ότι μας δίνουν πράγματα…ψέματα! Δεν μας δίνουν τίποτε ..αφήστε μας να συνεχίσουμε το δρόμο μας,αφήστε να φύγουμε από δώ.
 Είναι φυσιολογικό πείτε μου για εσάς,άνθρωποι να ζούν εδώ μέσα σαν κατεψυγμένα ψάρια σαν πτώματα,τα σκυλιά σας δενθά τα αφήνατε να ζούν υπό αυτές τις συνθήκες
 Εδώ στήν ουρά , για ένα κομμάτι  ξερό ψωμί ,μέ λίγο ζεστό νερό,αφήστε μας να φύγουμε από αυτόν το θάνατο,εδώ  ούτε σε φυλακές δεν είναι έτσι οι φυλακές είναι ζεστές έχουν τοίχους,εδώ μας δίνουν φαγητό που δεν θα έδιναν ούτε στα ζώα,αφήστε μας να ζήσουμε, τα παιδιά μας τι φτάινε,δεν σκοτώσαμε κανέναν ….
Ελεος!
Ελεος!
Ελεος!
Μετάφραση Juliette Georgiades