Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Κούβα-Η χώρα που ειρωνεύεται ο Τράμπ, περιέθαλψε δωρεάν ασθενείς της 9/11 (ΒΙΝΤΕΟ)


Όσον αφορά στο Φιντέλ και στην Κούβα, οι αμόρφωτοι δημοσιογραφίσκοι των μνημονιακών, νεοφιλελέ βοθροκάναλων ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν τη διαφορά της πολυκομματικής, αστικής, μνημονιακής, γερμανοελεγχόμενης Δικτατορίας την οποία βιώνουν, στηρίζουν και αναπαράγουν

από την επαναστατική, σοσιαλιστική, λαϊκή αμεσο_Δημοκρατία της κουβανικής κοινωνίας...
Το ότι ο ευρωατλαντικός, νεοφιλελέ, τραπεζοκλεπτικός καπιταλισμός απομόνωσε και επέβαλε οικονομικό εμπάρκο στον "αιρετικό" κουβανικό λαό, όπως τώρα στη Βενεζουέλα και σ' άλλες μη ελεγχόμενες χώρες με σκοπό να πλήξει καίρια την οικονομία τους, αποτελεί γεγονός που δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη από τους δημοσιογραφίσκους του κώλου, όταν αναφέρονται στην "οικονομική καθυστέρηση" της χώρας, σε σχέση πάντα με τα δικά τους ευρωατλαντικά, νεοφιλελεύθερα, καπιταλιστικά στάνταρ...

[ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ]


Ο απερχόμενος Ομπάμα ήταν πολύ συγκρατημένος στη δήλωσή του για το θάνατο του ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
"Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας," δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
"Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει," την επιρροή του Κάστρο, ενώ δουλέψαμε σκληρά για ν' αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, τόνισε ο ίδιος.
Αντιθέτως ο ίδιος ο Τραμπ και πολλοί επιτελείς του δεν έκρυψαν τα αισθήματά τους.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο θάνατος του Φιδέλ Κάστρο, "σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει."

Το militaire.gr, σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για το εξαιρετικό σύστημα πρόνοιας και υγείας της Κούβας, το μοναδικό στον πλανήτη Γη, ανάφερει: "Ο Κάστρο δεν ήταν άγιος. Η Κούβα δεν είναι παράδεισος. Πολλά ήταν τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν. Αλλά εκτός από προβλήματα οι πολίτες της Κούβας είχαν κι έχουν ακόμη σύστημα υγείας που λειτουργεί τόσο άψογα,ώστε ακόμη και οι Αμερικανοί πυροσβέστες που είχαν πρόβλημα υγείας από τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση διάσωσης στους Δίδυμους Πύργους,στην Κούβα βρήκαν την περίθαλψη που στις ΗΠΑ τους ζητούσαν μια περιουσία για να τους την παρέχουν! Δεν τα λέμε εμείς...Τα ΄χει κάνει ντοκιμαντέρ ο Αμερικανός σκηνοθέτης Μάϊκλ Μούρ. Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα στο βίντεο.
Ελευθερία δεν σημαίνει... ελευθερία της αγοράς! Σημαίνει να ΄χουν οι πολίτες τα αυτονόητα: η υγεία και η παιδεία δεν μπορεί να μην είναι προσβάσιμες απ΄ όλους. Και στην Κούβα ήταν και είναι...Δεν ξέρουμε για πόσο...Οι οπαδοί του Φρίντμαν...αρχάγγελου την απόλυτης... ελευθερίας της αγοράς βγάζουν εισιτήρια για Κούβα... Ο Φρίντμαν πέθανε έχοντας βραβευθεί και με ...Νόμπελ για τις οικονομικές του θεωρίες που διέλυσαν κυριολεκτικά χώρες και ανθρώπους.Ο Κάστρο έφυγε μετρώντας...638 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του...". Δείτε ένα απλό εισπνεόμενο φάρμακο, που στις ΗΠΑ κοστίζει 120 δολάρια, στην Κούβα κοστίζει 5 σέντς!
Και τώρα μια κουβέντα από εμάς... Προς όλους αυτούς που εύχονται συλλυπητήρια και που δεν έχει σημασία αν συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τον Κάστρο και την Κούβα, τουλάχιστον για αυτό το ύψιστο αγαθό είναι ο μόνος που το πρόσφερε σε αυθονία και εντελώς δωρεάν. Για αυτόν τον λόγο όλοι αυτοί που βλέπουν "συντρόφους" κλπ. ας καθαρίσουν πρώτα το στόμα τους και ύστερα το μυαλό τους με ειλικρίνεια και αγιασμό... Όλοι αυτοί που υπογράφουν μνημόνια και στέλνουν στα κρεματόρια τους συμπολίτες τους, όλοι αυτοί που μιλούν για "κομαντάτε" και "βενσερέμος" και στη συνέχεια αφήνουν καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα και τους βάζουν να πουλάνε ό,τι έχουν εκείνοι και τα παιδιά τους για ένα φάρμακο για μία ευκαιρία, για μία ημέρα ακόμα... Αφιερωμένο αυτό το ντοκιμαντέρ σε όλους αυτούς τους αστείους τύπους της "παντιέρα ρόσα" από το Κολωνάκι και Βρυξελλών γωνία, που φορούν... βερολινέζικα χαμόγελα.


Πηγή