Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στο υπουργείο Υγείας - ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στο υπουργείο Υγείας - ΒΙΝΤΕΟ
Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού.
Οι νοσηλευτές έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σε μία συμβολική κίνηση οι νοσηλευτές τοποθέτησαν μικρά φαναράκια με αναμμένα κεριά στην είσοδο του υπουργείου, θέλοντας να δείξουν ότι θα περάσουν εκεί τη νύχτα.
Στην κεντρική είσοδο κρέμασαν και ένα πανό, με το σύνθημα «Δώστε στους πολίτες αξιοπρέπεια - Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών-ασθενών». Παράλληλα, στα δέντρα του υπουργείου, κρέμασαν τις στολές τους.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Ολονύχτια παράσταση διαμαρτυρίας νοσηλευτών στο... από Enikos_gr
Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΟΝΟΠ, μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Η Ομοσπονδία καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία «προκειμένου να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το νοσηλευτικό προσωπικό»
Τέλος, ζητεί αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών και νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, πανεπιστημιακού επιπέδου νοσηλευτική εκπαίδευση.