Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

«Πού κάνουμε λάθος, Κύριοι;» Φωνή αγωνίας από σχολείο που δεν έχει… ρεύμα!Στην ιστοσελίδα alfavita.gr έφτασε μία επιστολη διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον ίδιο τον διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου κύριο Ηλία Γκοτσόπουλο.
Στην επιστολή του που τη δημοσιεύουμε πιο κάτω αναφέρονται σοβαρά προβλήματα στο σχολείο με το κυριότερο ότι υπάρχουν αίθουσες που δεν έχουν ρεύμα (!!!!), υπάρχουν ακόμη στη χώρα μας προπαρασκευασμένες αίθουσες που άμα συννεφιάσει δεν υπάρχει ρεύμα να ανάψουν τα φώτα για να μπορούν να διαβάσουν οι μικροί μαθητές, για να μην πούμε ότι πρέπει να ζεσταθούν…
Ένα δημοτικό σχολείο που υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να πάνε σχολείο λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου, μαθητές με ειδικές ανάγκες στερούνται παράλληλης στήριξης ενώ υπάρχουν τμήματα που δεν έχουν διδαχθεί κάποια μαθήματα.
 Ο Διευθυντής απευθύνεται στον υπουργό Παιδείας, στον Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Πατρέων και θέτει το αυτονόητο ερώτημα «εμείς που φταίμε;» φταίνε τα παιδιά σε κάτι;
Πώς επιτρέπεται να βρίσκεται ένα σχολείο στον 21ο αιώνα σε αυτή την κατάσταση;
Διαβάστε την επιστολή του Διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ–ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
του Ηλία Γκοτσόπουλου
Διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου
στο Ν. Σούλι Πατρών
Πάτρα, 14.11.2016
Προς
τους Κυρίους,
  • Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, Υπουργό Παιδείας,
  • Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας,
  • Κωνσταντίνο Πελετίδη, Δήμαρχο Πατρέων.
Αξιότιμοι Κύριοι!
Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Νοέμβρη και το σχολείο μας, όπως και εκατοντάδες όμοιά του στη χώρα, αγωνίζεται, να βρει το βηματισμό του.
  • κ. Υπουργέ!
Μέσα Νοέμβρη 2016 και δεν έχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε σχολικό πρόγραμμα, για πρώτη χρονιά! Δυο μήνες τώρα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, απέναντι σε γονείς και παιδιά, να δίνουμε κάθε βδομάδα νέο, προσωρινό. Υπάρχει τμήμα μας, που από την αρχή της χρονιάς δεν έχει κάνει Αγγλικά (!), τη στιγμή που προσωπικό πλεονάζει. Μαθητές μας με ειδικές ανάγκες στερούνται παράλληλης στήριξης, ενώ η πίστωση έχει εξασφαλιστεί.
Για αυτό το σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα… 
  • κ. Περιφερειάρχη!
Μέσα Νοέμβρη 2016 και 28 μαθητές μας (και πλέον των 1000 στο νομό, πολλοί εξ αυτών με ειδικές ανάγκες) δε μεταφέρονται. Είναι οι ίδιοι που και πέρσι, ολόκληρη τη χρονιά (!) δε μεταφέρθηκαν, παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών σας. Κάποιοι εξ αυτών φέτος, δεν έχουν πάει ούτε για μια μέρα σχολείο!
Σ’ αυτό το σχολείο, το σχολείο του 21ου αιώνα…
  • κ. Δήμαρχε!
Μέσα Νοέμβρη 2016 και δύο προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο, πέντε μήνες μετά, ακόμη δεν έχουν ρεύμα! Παρά τις συνεχείς έγγραφες και προφορικές εκκλήσεις μας προς τις υπηρεσίες σας, τα παιδιά μας δεν έχουν καν μια πρίζα να λειτουργεί, ένα θερμαντικό σώμα να ανάβει! Κι αρχίζει χειμώνας! Μια μπαλαντέζα επιστρατεύτηκε να δώσει λιγοστό φως και μόνο, σ’ αυτό το «κρυφό σχολειό».
Στο σχολειό του 21ου αιώνα…
Αξιότιμοι κύριοι,
εκπροσωπείτε την κεντρική διοίκηση, την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση. Το Ελληνικό Κράτος του 21ου αιώνα, στο σύνολό του.
Κι εμείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά, παλεύουμε καθημερινά και εκλιπαρούμε τις υπηρεσίες σας, να μας αφήσουν να δουλέψουμε, γι’ αυτό το κράτος και γι’ αυτά τα παιδιά.
Αυτά τα παιδιά, που καθημερινά μας ρωτούν:
«πότε θα ’ρθει η κυρία;», «πότε θα ’ρθει το ταξί», «πότε θα ’ρθει το ρεύμα»;
Κι εμείς αναρωτιόμαστε, πού κάνουμε λάθος…
Αλήθεια!
Πού κάνουμε λάθος, Κύριοι;;;
(Πηγή: alfavita.gr)