Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Εισαγγελική παρέμβαση για τον τετράχρονο που νοσηλεύεται με εγκαύματα σε κρίσιμη κατάσταση

larissa
Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η τραγωδία που έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης σε διαμέρισμα επί της οδού Μανδηλαρά στη Λάρισα, εκεί όπου πυρκαγιά που ξέσπασε πιθανότατα από κερί, προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε ένα τετράχρονο παιδί το οποίο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Αθήνα, στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η Εισαγγελέας Λάρισας διέταξε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ήδη, κοινωνική λειτουργός των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Λαρισαίων έχει αναλάβει την υπόθεση η οποία φαίνεται πως έχει αρκετές τραγικές πτυχές.
Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι.
Ωστόσο, άλλες πηγές του onlarissa.gr, σημείωναν πως η μητέρα αν και χωρισμένη με δύο (ή τρία κατά άλλες πληροφορίες) παιδιά, είχε νυχτερινή εργασία προκειμένου να συντηρήσει την οικογένειά της.
Μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης εξήγησε πως η οικογένεια της μητέρας ήταν γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, αν και η ίδια δεν είχε ζητήσει ποτέ βοήθεια. Ωστόσο, παρέχονταν βοήθεια μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ, βοήθεια σε στενό μέλος της οικογένειας.
Τυχερό στην όλη ατυχία, στάθηκε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο είχε φύγει από το σπίτι για το σχολείο, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.