Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Plan B απέναντι στη νεοφιλελεύθερη ΟΝΕ

Έντονο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσίασε η διήμερη συνεδρίαση που οργάνωσε η Κοκκινοπράσινη Συμμαχία των Σκανδιναβικών χωρών στο κοινοβούλιο της Κοπεγχάγης στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνεται στον απολογισμό του Συνεδρίου, η εξόντωση του αριστερού εγχειρήματος στην Ελλάδα το 2015 ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας μίας πλατφόρμας που θα αντιμετωπίσει τους εκβιασμούς και την προσπάθεια επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών μέσω της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.
Μέσω της επιβολής πολιτικών λιτότητας, η πολιτική και η οικονομική ολιγαρχία δημιούργησε ανασφάλεια και δυσπιστία στην Ευρώπη, ανοίγοντας το δρόμο για την άνοδο του δεξιού εθνικισμού, που καλλιεργεί το μίσος και τη διχόνοια μεταξύ των λαών της Ευρώπης.
Ο Κώστας Λαπαβίτσας εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (ERENSEP) παρουσίασε για πρώτη φορά τμήμα ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει επεξεργαστεί για την θέση της Ελλάδας απέναντι στην ΟΝΕ και την ΕΕ.
Παρακολουθήστε την ομιλία του:
Στη συνεδρίαση συμμετείχε ακόμη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εκπροσωπεί και την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με τη νέα της μορφή ως σωματείο, ο Ζαν Λουκ Μελανσόν, ο Ερίκ Τουσέν και άλλοι.
Παρακολουθήστε την παρουσίαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
Το επόμενο Συνέδριο του Plan B έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2017 στη Ρώμη.



Πηγή: