Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ΤΙΜΕ: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2016 - η μία είναι ελληνική

ΤΙΜΕ: Αυτές είναι οι 10 καλύτερες φωτογραφίες του 2016 - η μία είναι ελληνικήΤο περιοδικό ΤΙΜΕ βράβευσε τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες για το 2016, με το προσφυγικό να κατέχει ανάμεσά τους, κυρίαρχο θέμα.

Στις δέκα καλύτερες και μία ελληνική με θέμα, τραβηγμένη σε καταυλισμό προσφύγων κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες βρίσκεται και ο Άρης Μεσσίνης, με τη φωτογραφία του «Μια διάσωση στη θάλασσα».H Ieshia Evans διαδηλώνει κατά της δολοφονίας του Alton Sterling κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Baton Rouge.​


Το δράμα ενός μικρού αγοριού δίπλα στο πτώμα ενός συγγενή του ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο Χαλέπι.

Η εξάχρονη Jimji κλαίει δίπλα στο πτώμα του νεκρού 25χρονου πατέρα της στη Μανίλα των Φιλιππίνων.


Οι πρόσφυγες περιμένουν να διασωθούν από μέλη της ΜΚΟ Air Force One στη Μεσόγειο, περίπου 15 ναυτικά μίλια έξω από τη Λιβύη. (φωτογραφία του Αρη Μεσσίνη).

Πρόσφυγες που φοράνε αδιάβροχα περιμένουν το συσσίτιο σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην Ελλάδα, κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στο ακροατήριο του σε ομιλία στη Βόρεια Καρολίνα

Μια τεράστια χιονοθύελλα καλύπτει την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ορατή από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Βραβεύτηκαν ακόμη μια φωτογραφία του Usain Bolt από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια φωτογραφία από το πραξικόπημα της Τουρκίας και  μία το Air Force One πάνω από τις γειτονιές της Αβάνας στην Κούβα.