Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ενεργοί Άνεργοι: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας (21/12)

Άνεργοι/ες… Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες άλλης μιας «μεγαλόψυχης» κίνησης της κυβέρνησης.

Αφού κατέκλεψε, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα εισοδήματα (και) των συνταξιούχων αποφάσισε, «με άρωμα εκλογών» , να πετάξει μερικά ψίχουλα για να τα εξαργυρώσει με ψηφαλάκια (2.656.000 είναι οι συνταξιούχοι).
Αντιπολίτευση, εργοδότες, τρόικες, δανειστές, ΜΜΕ αφού την κατηγόρησαν για λαϊκισμό, σπατάλες κοκ, όλοι μαζί (και η κυβέρνηση) θάβουν επιμελώς το γεγονός ότι μετά το καλοκαίρι οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν 2 ενωτικές, μαζικές και ιδιαίτερα μαχητικές διαδηλώσεις με ξυλοδαρμούς και ψέκασμα με χημικά από τα ΜΑΤ.
Είναι φυσικό βέβαια αφού η λαϊκή πάλη για αυτούς, πρέπει να είναι αναποτελεσματική για να μην ανοίγονται οι «λαϊκές αγωνιστικές ορέξεις».
Συνάδελφοι…
Όλο αυτό το αντιδραστικό μπλοκ, σύσσωμο, κάνει πως δεν βλέπει το 1.200.000 ανέργους, λες και είμαστε αόρατοι.
Προσπερνάει προκλητικά το γεγονός ότι μόνο 120.000 λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. Προτιμούν να επιδοτούν εργοδότες για να κάνουν πρόσκαιρες προσλήψεις ώστε να μαγειρεύουν τα στοιχεία και τους δείκτες της ανεργίας. Ακόμα και το δικαίωμα στην δωρεάν πρόσβαση των ανέργων στα ΜΜΜ προσπαθούν να το καταργήσουν με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αφού 15 μέρες πριν την εφαρμογή του, δεν έχουν δώσει λύση για το πώς θα το προμηθευόμαστε.
Συνάδελφοι…
Ο ηρωικός αγώνας των συνταξιούχων που έφερε αποτελέσματα, πρέπει να γίνει οδηγός μας. Η οργάνωση μας παντού, στη γειτονιά, στα σωματεία είναι απαραίτητη.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ:
  • συνέχιση της δωρεάν πρόσβασης μας στα ΜΜΜ
  • επίδομα ανεργίας για όλους μας για όσο είμαστε άνεργοι, μετρώντας συντάξιμα τα χρόνια ανεργίας
  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ
ΑΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ
Σας καλούμε όλους/ες σε παράσταση διαμαρτυρίας
στο υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) την Τετάρτη 21/12 στις 12.30μμ
.