Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πάνος Τριγάζης, απολογητής της κυβέρνησης και του ιμπεριαλισμού δίνει μαθήματα για το Κυπριακό!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο γηραλέος απολογητής της κυβέρνησης Πάνος Τριγάζης, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του TVXS.GR ιδιοκτησίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου που ταυτίζει την σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιογραφία με την προβολή του κυβερνητικού έργου, δίνει συστηματικά μαθήματα για το Κυπριακό [Όχι εξαγωγή πατριωτισμού στην Κύπροhttp://tvxs.gr].
Φυσικά, ο Πάνος Τριγάζης δεν χρειάστηκε να διανύσει μεγάλη απόσταση από αυτό το κατάντημα αφού προηγουμένως έχει διαφημίσει επαναλαμβανόμενα την στρατηγική συμμαχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ, ενώ επίσης, έχοντας τονίσει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας,   προβάλλει συστηματικά το ρόλο της Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Τώρα λοιπόν κατακεραυνώνει όποιον και από όποια θέση αντιτίθεται στη Διχοτομική-Διχαστική και επιβεβλημένη από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα λύση για το Κυπριακό στη βάση της δικοινοτικής - διζωνικής ομοσπονδίας. Μια λύση που προωθεί το Ελληνοκυπριακό αστικό κατεστημένο το οποίο εκπροσωπεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, λάβρος οπαδός και του προηγούμενου σχεδίου Ανάν, όπως ακριβώς έπραξε το 2004 το ΑΚΕΛ, αλλά και σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να βρεθούν απέναντι στη θέληση της συντριπτικής Άρνησης του λαού μας, αλλά κυρίως του ελληνοκυπριακού λαού!
Μάλιστα αυτή η βούληση του λαού πρέπει να συντριβεί για να υποταχθεί στις επιλογές του ελληνοκυπριακού κατεστημένου που βιάζεται να εκμεταλλευτεί τα ενεργειακά κοιτάσματα και τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου!
Τα επιχειρήματα του Πάνου Τριγάζη είναι εξίσου άθλια της αστικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής της οποίας απολογείται, ενώ αναμασά όλα τα επιχειρήματα που οδήγησαν στις Συμφωνίες Λονδίνου - Ζυρίχης, οι οποίες επιβλήθηκαν στον Κυπριακό λαό και το Μακάριο, προχωρώντας σε απειλές για αποκάλυψη σεξουαλικών σκανδάλων από τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας.
Το μεγάλο αγκάθι τους είναι το Δημοψήφισμα του Μεγάλου ΟΧΙ του ελληνοκυπριακού λαού στο σχέδιο Ανάν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Τριγάζη έχουν αποδείξει πόσο και πως σέβονται τη λαϊκή βούληση.  Γράφει λοιπόν ο Πάνος Τριγάζης σε παρέμβαση του στις 15/12/2016 στο ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr "Νέο σχέδιο Ανάν δεν θα υπάρξει. Οι πολέμιοι των σημερινών διακοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, Eλλαδίτες και Kύπριοι, δικαιολογούν την αντίθεσή τους ισχυριζόμενοι ότι όποιο σχέδιο προκύψει, θα είναι «νέο σχέδιο Ανάν». Προσθέτουν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο είχε «απορριφθεί πανηγυρικά από τον κυπριακό λαό», το 2004, αποσιωπώντας ωστόσο ότι οι Tουρκοκύπριοι το είχαν εγκρίνει, επίσης πανηγυρικά". 
Χωρίς να ταυτιζόμαστε με τις εθνικιστικές-πατριωτικές απόψεις που εκφράστηκαν εντός του, θεωρούμε ότι έχει σημασία να δούμε την τεράστια μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωτοφανές ξεκαθάρισμα λογαριασμών που έγινε στο εσωτερικό του και την εξαγορά συνειδήσεων μέσω της νομής της κυβερνητικής εξουσίας και της προσφοράς θέσεων υψηλόβαθμων κομματικών θέσεων.
Το δημοσίευμα που παραθέτουμε παραπλανά με τον τίτλο του, καθώς δεν πρόκειται για καμιά αναμέτρηση πατριωτών-διεθνιστών, αλλά για αντιπαράθεση δύο διαφορετικών γραμμών κρατικής-αστικής πολιτικής, όμως προσφέρει την εικόνα της σύγκρουσης. Διαβάζουμε λοιπόν: 

«Πατριώτες» κατά «διεθνιστών» στο ΣΥΡΙΖΑ http://www.imerodromos.gr 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Μπορεί να πέρασε απαρατήρητο αυτές τις μέρες, αλλά η επέτειος των 40 χρόνων από την κυπριακή τραγωδία, ανέδειξε εκ νέου την εσωτερική διαπάλη του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το Κυπριακό, το οποίο εισέρχεται σε νέα φάση μετά την επανέναρξη των συνομιλιών τον περασμένο Φεβρουάριο, σε συνθήκες σαφώς δυσχερέστερες για την Κυπριακή Δημοκρατία, απ’ ό,τι ήταν δέκα χρόνια πριν, όταν απέρριπτε με δημοψήφισμα το Σχέδιο Ανάν. Δύο κείμενα που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες με αφορμή τη «μαύρη επέτειο» περιγράφουν τις δύο διαφορετικές θεωρήσεις («διεθνιστική» έναντι της πατριωτικής) για το εν λόγω ζήτημα και αποτελούν μόνιμη απειλή τριβών σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία.
Ειδικότερα: Βλέπουν «απόπειρα κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο 62 «πατριωτικά» στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (κατά κανόνα προερχόμενα από την ΚΟΕ και τη Σοσιαλιστική Τάση ή ευρύτερα, από τους λεγόμενους πασοκογενείς) υπογράφουν κείμενο – δήλωση με τίτλο «Αναγκαία όσο ποτέ η σύγκλιση Ελλάδας – Κύπρου ενάντια στην κατοχή, τα δεσμά της τρόικας και των μνημονίων».
Τη δήλωση υπογράφουν 19 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ (οι Ρούντι Ρινάλντι και Ελένη Σωτηρίου  από την ΚΟΕ), οι ευρωβουλευτές του κόμματος Σοφία Σακοράφα και Γιώργος Κατρούγκαλος και  Κώστας Χρυσόγονος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές Νίκος Ξυδάκης και Ηλίας Νικολόπουλος, 12 βουλευτές (Αλέξης Μητρόπουλος,Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΔημήτρης ΤσουκαλάςΓιάννης ΜιχελογιαννάκηςΣτάθης ΠαναγούληςΓιώργος ΠάντζαςΓιάννης ΣταθάςΜαρία ΤριανταφύλλουΒασίλης ΧατζηλάμπρουΒασίλης ΚυριακάκηςΔημήτρης ΚοδέλαςΔέσποινα Χαραλαμπίδου), τα στελέχη που προέρχονται από τον Νέο Αγωνιστή (Βασίλης ΑσημακόπουλοςΝίνα ΚασιμάτηΓιάννης Χατζηαντωνίου), η Εύη Καρακώστα από τους «Ενεργούς Πολίτες» (του Μανώλη Γλέζου), ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρουπροσωπικότητες όπως ο Λαοκράτης Βάσσης, ο οποίος υπογράφει ως μέλος ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως μέλος ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σωτήρης Ρούσσος.
Τα 62 στελέχη/μέλη  ζητούν «να εγκαταλειφτεί το δόγμα – φύλο συκής των ευθυνών των ελλαδικού Ελληνισμού – ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται», και να συναποφασιστεί «ενιαία στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων και των κινδύνων, στα πλαίσια του πληττόμενου ευρωπαϊκού Νότου, στα πλαίσια της Ε.Ε. της οποίας αποτελούν ισότιμα μέλη, στα πλαίσια των ιστορικών και συμβατικών ευθυνών που έχει η Ελλάδα απέναντι στην Κύπρο».
Επισημαίνουν 4 βασικούς άξονες που κατά την άποψή τους ορίζουν το κυπριακό ζήτημα και συγκεκριμένα:
Α) Ότι το Κυπριακό είναι πάνω από όλα ζήτημα εισβολής και κατοχής. Η Τουρκία κατέχει 40 χρόνια παράνομα το 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Β) Ότι η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η απαλλαγή και των Τουρκοκυπρίων από την ξένη κατοχή, αποτελεί θέση-κλειδί στο όλον ζήτημα και χωρίς αυτήν κάθε λύση θα είναι νόθα.
Γ) Ότι το μείζον ζήτημα της κυριαρχίας, σε συνδυασμό με την ασφάλεια, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο στα πλαίσια μιας αυθεντικής δημοκρατικής λύσης, όπου η εσωτερική ζωή και συμβίωση των δυο πλευρών (Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων), θα λειτουργεί χωρίς εσωτερικούς φραγμούς, χωρίς διακρίσεις που εναντιώνονται στην βασική δημοκρατική αρχή και χωρίς εξωτερικές επιδιαιτησίες και παρεμβάσεις.
Δ) Ότι για την Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της δεν μπορεί να ισχύσει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Λύση συμβατή με όσα ορίζονται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και με όσα ισχύουν και εφαρμόζονται σ’ όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Το κείμενο ουσιαστικά τοποθετείται υπέρ της απόρριψης του προσχεδίου όπως αυτό περιγράφεται στο ανακοινωθέν της επανέναρξης των συνομιλιών τον περασμένο Φεβρουάριο, στο οποίο τα στελέχη που υπογράφουν βλέπουν ένα «νέο σχέδιο Ανάν» που σερβίρεται ξανά πατώντας στην εξαιρετικά δυσχερή θέση της Κύπρου ύστερα από την υπαγωγή της στο μνημόνιο.
Είναι ενδεικτική η καταληκτική αναφορά του ότι: «Η Αριστερά ως υπεύθυνη, βαθιά φιλειρηνική, δημοκρατική, πατριωτική και διεθνιστική δύναμη, θα αντισταθεί σθεναρά σε κάθε απόπειρα κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεν έχουμε την παραμικρή αυταπάτη για την δυσκολία της καταστάσεως και τον άνισο συσχετισμό. Πιστεύουμε, όμως, ότι αυτό που ο αείμνηστος Νίκος Σβορώνος αποκάλεσε αντιστασιακό πνεύμα των Ελλήνων, δεν αποτελεί φαντασιακό επινόημα, αλλά απτή πραγματικότητα επιβεβαιωμένη διαχρονικά».
Τέλος, επισημαίνεται ότι «οι κύριοι παίκτες, ΟμπάμαΚέρυΚάμερονΜέρκελ και Σόϊμπλε μαζί με τους «αμιγώς κοινοτικούς», ΓιούνγκερΒαν ΡομπέιΆστονΣουλτςΜπαρόζο και Όλι Ρεν, λειτουργούν ως επισπεύδοντες υπέρ της τουρκικής πλευράς, υπό την αιδήμονα συγκατάνευση των «ομογάλακτών» τους σε Ελλάδα και Κύπρο,επαναφέροντας σε νέα μορφή το σχέδιο κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κριτήριο του ποιος υποστηρίζει ποιον, διατηρεί και στην περίπτωση αυτή την απόλυτη αξία του».
Πρόκειται ουσιαστικά για αιχμή που στρέφεται και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τους υποστηρικτές της επανέναρξης των συνομιλιών- πολλοί εκ των οποίων δέκα χρόνια πριν είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του σχεδίου Ανάν – και οι οποίοι σήμερα συσπειρώνονται γύρω από την «Πρωτοβουλία για το Έτος Κύπρου».
Από το Έτος Κύπρου στο… νέο Ανάν; Η Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας αυτής  έχει συγκεντρώσει περίπου 100 υπογραφές πολλές εκ των οποίων προέρχονται από χώρους εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων υπογράφουν τρανταχτά ονόματα της πολιτικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών, όπως ο πρώην υπουργός  Αλέκος Παπαδόπουλος, οι πανεπιστημιακοί Κώστας Βεργόπουλος και Αντώνης Λιάκος, οι πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα ΚοππάΚρίτων Αρσένηςκαι Παρασκευάς Αυγερινός, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, ο αντιστασιακός Βαρδής Βαρδινογιάννης ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος ελληνικής επιτροπής UNICEF Λάμπρος Κανελλόπουλος ο πρώην πρύτανης ΕΜΠ Νίκος Μαρκάτος, οι μουσικοσυνθέτες Νότης Μαυρουδής και Θάνος Μικρούτσικος, ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός (της ΔΗΜΑΡ με την τρικομματική των Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη)Αντώνης Ρουπακιώτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,  κά. Υπογράφουν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κυρκος, οι δημοσιογράφοι Κώστας ΑρβανίτηςΣτέλιος ΚούλογλουΓιάννης Τζαννετάκος και Μαρία Χούκλη. Εκ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, οι βουλευτές Γιώργος ΒαρεμένοςΘοδωρής Δρίτσας και Τάσος Κουράκης, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Πουλαντζάς και πανεπιστημιακός Αριστείδης Μπαλτάς, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, ο Πάνος Τριγάζης, πρόεδρος Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, η συνδικαλίστρια της ΔΕΗ Νανή Πολίτου, κ.ά. Υπογράφει τέλος και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος επί προεδρίας του οποίου ο Συνασπισμός είχε ταχθεί υπέρ του Σχεδίου Ανάν.
Το κείμενο αυτό τάσσεται ουσιαστικά υπέρ των συνομιλιών και καλεί στη δημιουργία ενός διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης που θα πλαισιώσει τη διαδικασία. Όσο για το να πληρούνται οι προϋποθέσεις ενός διαλόγου σε ισότιμη βάση, η Διακήρυξη της Πρωτοβουλία για το έτος Κύπρου εκφράζει απλώς «ανησυχία» και δυσαρέσκεια για τη στάση της Άγκυρας η οποία «δεν έχει επαρκώς μετακινηθεί στην κατεύθυνση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, ενώ έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι της Ε.Ε. στο πλαίσιο και της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας».
Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Κύπρο υπέρ της επαναπροσέγγισης των δύο Κοινοτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή, υπογραμμίζουμε τη μεγάλη σημασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία συμβάλλουν στο τελικό σκοπό της επανένωσης του νησιού, όπως, μεταξύ άλλων, η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, η διαδικασία της αποστρατιωτικοποίησής της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας κ.ά.
Κατά τη γνώμη μας, το ζητούμενο σήμερα είναι η εξαιρετικά δύσκολη νέα διαπραγμάτευση να φθάσει σε συμφωνημένο σχέδιο λύσης από τους ηγέτες των δύο Κοινοτήτων και ως τέτοιο να τεθεί στην κρίση του κυπριακού λαού σε χωριστά δημοψηφίσματα».
Το κείμενο με τις υπογραφές των 62 στελεχών μπορείτε να το δείτε ολόκληρο εδώ.
Αντιστοίχως, η Διακήρυξη της Πρωτοβουλίας για το Έτος Κύπρου και οι υπογραφές εδώ.

Εμείς ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ τασσόμαστε στο πλευρό των λαών της Κύπρου και της περιοχής.
Μια διαφορετική προσέγγιση για το Κυπριακό Ζήτημα (που δεν είναι μόνο το Κυπριακό) http://diktiospartakos.blogspot.gr


Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσίευσε χάρτη για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό [εικόνα]

Δεν μπορούμε να πούμε στους λαούς της Κύπρου τι πρέπει να κάνουν.
Αντίθετα, μπορούμε να καλέσουμε Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους και εποίκους, Αρμένιους, Λατίνους και Μαρωνίτες, Έλληνες και Τούρκους σε αγώνα για κοινά δικαιώματα, ενάντια στις κυβερνήσεις της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών. Η καπιταλιστική τους κρίση και οι τρόποι που θέλουν να την ξεπεράσουν, με πόλεμο και καταστροφή, μας διχάζει με τον εθνικισμό και τον ρατσισμό σε αμέτρητους καθημερινούς εμφύλιους της εργατικής τάξης, μας στέλνει να σκοτώσουμε ο Έλληνας τον Τούρκο εργαζόμενο για τα δικά τους συμφέροντα.   
Δε θα υπερασπιστούμε κανένα «εθνικό συμφέρον». Ο αγώνας μας είναι ταξικός, εργατικός και διεθνιστικός.
Ο Δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ, ενάντια:
  1. Στον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο και Δόγμα μεταξύ Ελληνικού και Κυπριακού κράτους.
  2. Στον επιθετικό Άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.
  3. Στην συμμαχία στρατηγικής σημασίας με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ και τους Δικτάτορες της Αιγύπτου.
  4. Στο καθεστώς των Εγγυήσεων, την παρουσία ξένων στρατευμάτων, κατοχικών δυνάμεων και τις βάσεις. Να φύγουν οι Βρετανοί, το ΝΑΤΟ, ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ. Η πραγματική αμφισβήτηση όλων αυτών είναι η άμεση αποχώρηση της ΕΛΔΥΚ και το κάλεσμα των Ελλήνων φαντάρων να μη δεχτούν τις μεταθέσεις στην Κύπρο
  5. Αυτό που μας αναλογεί είναιη οργάνωση της κοινής πάλης του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία ενάντια στις κυβερνήσεις, σε Ε.Ε.-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, για το κλείσιμο των βάσεων, το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής, της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο εναντίον των μεταναστών.
  6. Υπεράσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων-Μεταναστών, σεβασμό των δικαιωμάτων μειονοτήτων-κοινοτήτων, αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού. Νίκη στον αγώνα του Κουρδικού λαού και του λαού της Παλαιστίνης.
  7. Κάλεσμα κοινού αγώνα του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία ενάντια στα Μνημόνια και την κανιβαλική αντεργατική πολιτική, στο Μεγαλοιδεατισμό και Νεοοθωμανισμό που αποτελούν συνέχεια της.
  8. Να αρνηθούμε το Αξιόμαχο του εθνικού στρατού, τη συμμετοχή μας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Κάλεσμα για κοινή πάλη των φαντάρων σε Ελλάδα-Κύπρο-Τουρκία.
  9. Να αμφισβητήσουμε την εθνική ενότητα-ταξική υποταγή μας. Να προβάλλουμε την απειλή μετατροπής της πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των αστικών κρατών, σε ταξική επαναστατική σύγκρουση.
Ο κόσμος της εργασίας πρέπει να πει «ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ». Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ