Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Προς «ξεπούλημα» έξι ακίνητα της ΕΒΖ

Προς «ξεπούλημα» έξι ακίνητα της ΕΒΖΞεκινά το ξεπούλημα – πώληση των ακινήτων της ΕΒΖ στο πλαίσιο του «σχεδίου εξυγίανσης» καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η Πειραιώς Real Estate που θα διεξάγει το σχετικό διαγωνισμό έχει ολοκληρώσει τους όρους των προκηρύξεων και θα αρχίσει να ζητά προσφορές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.


Σε πρώτη φάση θα βγουν προς πώληση έξι ακίνητα, με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών να τοποθετείται στις αρχές του 2017, αν και δεν αποκλείται να δοθεί μια παράταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων στους πιθανούς αγοραστές. Τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί είναι:

  1. το εργοστάσιο της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 381,7 στρεμμάτων στην περιοχή του Συκουρίου, επί του οποίου υπάρχουν κτίσματα συνολικού εμβαδού 27 στρεμμάτων,
  2. το εργοστάσιο της Ξάνθης, συμπεριλαμβανομένου του μηχανολογικού εξοπλισμού,
  3. το ακίνητο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης σε οικόπεδο 83,5 στρεμμάτων,
  4. ένα ημιτελές ακίνητο οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, στην οδό Κουντουριώτη 9, στη Θεσσαλονίκη, απέναντι ακριβώς από το λιμάνι,
  5. ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου, εμβαδού 123,55 τετρ. μέτρων, στην οδό Σκουφά 52, στο Κολωνάκι, στο κέντρο της Αθήνας, και τέλος
  6. χώροι γραφείων στην οδό Μητροπόλεως 34 γωνία με την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα στεγάζεται η διοίκηση της εταιρείας.
Τευτλοπαραγωγοί

Ως ελάχιστη τιμή για την πώληση των εν λόγω ακινήτων ορίζεται το τίμημα που έχουν προσδιορίσει οι ανεξάρτητοι εκτιμητές και βάσει της διαδικασίας, οι δύο πρώτοι πλειοδότες θα έχουν στη διάθεσή τους επιπλέον μια εβδομάδα, ώστε να βελτιώσουν τις προσφορές τους. Όσον αφορά στο διαγωνισμό για την πώληση των σερβικών θυγατρικών της ΕΒΖ, η προκήρυξη, μετά από αρκετή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, φαίνεται πως θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του 2017.

Να σημειωθεί τέλος ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει στους τευτλοπαραγωγούς ένα σημαντικό μέρος από τα 13 εκατ. ευρώ.


πηγή ergasianet