Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Νορβηγία… μια καταπιεστική κοινωνία…

Γράφει ο Zachi Petroball

Η Νορβηγία εκτός από τις φυσικές της ομορφιές, έχει  μια πολύ καλά οργανωμένη κοινωνία. Έχει όμως και ένα ελάττωμα, κάνει κρύο. Αυτό οδηγεί τους Νορβηγους στα νότια και κυρίως στην Ελλάδα που την θαυμάζουν (γιατί δεν ξέρω) και την αγαπούν.

Η Νορβηγία βεβαία είναι μια πλούσια χώρα, ενώ εμείς είμαστε φτωχοί αλλά έχουμε προοπτική. 
Στην  Νορβηγία δεν μπορείς να διανοηθείς να διπλοπαρκάρεις, να οδηγείς μετά από την χρίση αλκοόλ, να κλέψεις την εφορία, να ζητήσεις ρουσφέτι, να πληρώνεις με μετρητά, να κάνεις λαμογιές και κομπίνες, να περνάς με κόκκινο, να παραβιάζεις το όριο ταχύτητας, δεν μπορείς επίσης να ανοίγεις σουβλατζίδικο στα πάρκα και να χτίζεις αυθαίρετα  δίπλα στην παραλία. Δεν υπάρχουν πετσάδες να αφήνουν το 4Χ4 κάθετα πάνω σε δυο θέσεις αναπήρων. Το τρομερό δε είναι ότι αν σε σταματήσει η αστυνομία για παράβαση, ακόμα και αν είσαι ο Βενιζέλος θα πληρώσεις το πρόστιμο πάραυτα. Με λίγα λόγια είναι για εμάς  μια καταπιεστική κοινωνία που έχει κανόνες, και που αν δεν του ακολουθείς την έχεις βάψει.
Άσε καλύτερα εδώ, που τρώμε την ελευθερία με τα τσιμπιδάκια.
Δεν έχουν όμως και φιλότιμο, ενώ εμείς έχουμε, τουλάχιστον την λέξη.
Δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, διότι όταν είχαν οι γυναίκες τους χρόνο δεν είχαν υλικά, τώρα όμως που έχουν υλικά  δεν έχουν χρόνο.
Ξέρουν όμως να απολαμβάνουν το φαγητό.
Ένα μόνο εχω να προσθέσω, όταν πριν κάποιους μήνες η Συνομοσπονδία εργαζόμενων κήρυξε απεργία για κάποιον εργατικό νόμο που αφορούσε 200.000 νέους εργαζόμενους, βρεθήκανε 1.500.000 ηλίθιοι Νορβηγοί εργαζόμενοι να απεργούν, δηλαδή όλο το δυναμικό των εργαζόμενων.
Για συμπαράσταση λέει,
ρε δεν κοιτάνε την δουλειά τους καλύτερα, λέω εγώ.