Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ, Ο ΑΝΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ (ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ)

%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%ba%ce%b5

Συντάραξε είναι αλήθεια το πανελλήνιο η καταγγελία του ΚΚΕ στις αρχές του Δεκέμβρη περί «υπόπτων συνακροάσεων», που παρατηρήθηκαν στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού.

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο “κέντρο”» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».
Στην συνέχεια, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η καταγγελία του Κ.Κ.Ε. είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη. Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Ωρέ, αδέλφια λέτε το ΚΚΕ να ετοιμάζεται για ντου στα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου, και να πιάσει στον ύπνο τον Μεγάλο Ηγέτη Τσίπρα, επειδή πρόδωσε την αριστερά και τον κομμουνισμό; Λέτε να ετοιμάζεται κάτι μεγαλύτερο; 
Όσο για αυτούς στην ΝΔ, τέτοια πρεμούρα για το αδελφό ΚΚΕ; Είπαμε να κρατάμε και τα προσχήματα, αλλά να μην μας πάρουν κιόλας χαμπάρι. Ακούς εκεί «αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών». Παντελώς αδιανόητο. Οι ΗΠΑ παρακολουθούν τους Ρώσους, οι Ρώσοι τους αμερικανούς, οι γερμανοί όλη την ΕΕ, οι κινέζοι τους αμερικανούς και οι αμερικανοί τους κινέζους, με drones ιπτάμενα ή υποβρύχια, με δορυφόρους, με πράκτορες, με βαλιτσάκια μικρά και μεγάλα, με κάμερες, και χαφιέδες κάθε λογής, κάθε προέλευσης.

Το αστείο είναι ότι η υπόθεση με τις συνακροάσεις του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ θάφτηκε στα γρήγορα.
Εντελώς συμπτωματικά, λίγες ημέρες αργότερα, στην Καθημερινή δημοσίευμα με τον τίτλο ο ANTONH ΣΤΑΖΙ ΚΑΙ 12.000 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΡΦΙΑ, περιγράφει πως ο Anton, αλλά και πολλοί Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες είχαν στρατολογηθεί από τη ΣΤΑΖΙ, και δούλευαν ως έμμισθοι πληροφοριοδότες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επί δύο χρόνια επιστήμονες του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θαλής» με θέμα «Η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο έως τον Ψυχρό Πόλεμο». Από την έρευνα προκύπτει ότι δούλευαν ως έμμισθοι πληροφοριοδότες.
Σύμφωνα με τους ερευνητές των αρχείων της Στάζι, ο Anton έκανε μεγάλη καριέρα ως «διανοούμενος κατάσκοπος» μέχρι την λεγόμενη πτώση του τείχους και την επιστροφή του, το 1992, στην Ελλάδα, με μερίδα της εγχώριας Αριστεράς να του αποδίδει τιμές και δάφνες για τα «φώτα» του στους Ανατολικογερμανούς γύρω από τον ελληνικό πολιτισμό.
Σύμφωνα και πάλι με τους ερευνητές, πολλοί πράκτορες που στρατολογήθηκαν κατά την δεκαετία του 1960, ήσαν «παιδιά του Εμφυλίου», που είχαν πλήρως ενσωματωθεί στη νέα δεύτερή τους πατρίδα.
Πως το είπε η ανακοίνωση της ΝΔ; Σοβαρή η καταγγελία του ΚΚΕ; Σοβαρότατη…
Το ρεσιτάλ υποκρισίας από τους μεν και από τους δε είναι αναμενόμενο. Περασμένα ξεχασμένα, ποιος να ασχολείται τώρα μ’ αυτές τις ιστορίες; Το ΚΚΕ, ή η ΝΔ που το νομιμοποίησε; Τόσους κοινούς αγώνες έχουν πλέον στην πλάτη τους. Συγκυβερνήσεις, οικουμενικές, συμμαχίες στους δήμους και πάει λέγοντας και αυτά μόνο στην λεγόμενη μεταπολίτευση…
Προσοχή σύντροφοι, μας ακούν
ΠΗΓΗ