Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ενώ ο Πάνος Καμμένος "σπρώχνει" την αγορά F-35, στις ΗΠΑ το Υπουργείο Άμυνας Παγώνει την προμήθεια!


Εξηγήσεις για τον ρόλο του πρέπει να δώσει το αστικό πολιτικό προσωπικό και οι δημοσιογράφοι που απαιτούν την προμήθεια των πανάκριβων και εξίσου άχρηστων αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 .
Γιατί την ώρα που εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά την ένταση στο Αιγαίο, που και τα δύο κράτη πυροδοτούν στο Αιγαίο, για να απαιτήσει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο Δαβάκης της ΝΔ, ο καταγέλαστος Λεβέντης, πλήθος δημοσιογράφων και καραβανάδων αγορές πολεμικών αεροσκαφών F35 αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Τολμώντας να θέσουν ζήτημα περικοπών ακόμη περισσότερο μισθών-συντάξεων προκειμένου να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας για μια ακόμη φορά τα όπλα και τους στρατούς για την υπεράσπιση των στρατηγικών συμφερόντων της άρχουσας τάξης!  
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «Τορπίλη Πενταγώνου στην Lockheed Martin με αναστολή αγορών του F-35»!
Διαβάζουμε λοιπόν σε σχετική ανάρτηση http://www.defence-point.gr/news/?p=166506
Ο επικεφαλής του τομέα προμηθειών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Φρανκ Κένταλ, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της προοπτικής τριετούς «παγώματος» (θα καλύψει το διάστημα 2018-2020) των προμηθειών μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II της Lockheed Martin, έως ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του, με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση πολύ μεγάλων ποσών από τον προϋπολογισμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα αυτό θα τεθεί στη συζήτηση για τον αμυντικό προϋπολογισμό…
Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο του φόρουμ εθνικής ασφάλειας Ρέιγκαν (Reagan National Defense Forum) που διεξάγεται στη Νότια Καλιφόρνια. Όπως αποκάλυψε, αξιωματούχοι του Πενταγώνου έχουν συζητήσει εκτενώς από την αναβολή έως τον τερματισμό της προμήθειας περί των 400 μαχητικών του τύπου.
Παρόμοιο σκεπτικό πρεσβεύει επί μακρόν και ο επικεφαλής του τομέα δοκιμών όπλων / οπλικών συστημάτων του Πενταγώνου, Μάικλ Γκίλμορ, ο οποίος τίθεται υπέρ της ανάγκης διενέργειας δοκιμών των μαχητικών αεροσκαφών, προτού εγκριθούν νέες αγορές και αποφάσεις για νέες παραγγελίες. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα κυριολεκτικά εκρηκτικό θέμα με τρομακτικές και πολυεπίπεδες συνέπειες.
Εάν προχωρήσει η απόφαση του Πενταγώνου όμως, θα επηρεάσει εταίρους του προγράμματος όπως η Νορβηγία (αναμένει 12 μαχητικά από αυτή τη μερίδα παραγωγής), ενώ θα αποτελέσει και αρνητική επικοινωνιακά εξέλιξη στην προσπάθεια προώθησης του μαχητικού στη διεθνή αγορά, ενώ θα ανακοπεί και η προσπάθεια μείωσης του μοναδιαίου κόστους, το οποίο επίσης θα παίξει ρόλο στην εξαγωγική προσπάθεια.
Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο στη δύσκολη το τελευταίο διάστημα σχέση της κατασκευάστριας εταιρίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Υπενθυμίζεται, ότι οι τελευταίες συνομιλίες για την τιμή προμήθειας μιας ακόμα μερίδας των μαχητικών κατέρρευσαν, με το Πεντάγωνο να επιβάλει την τιμή που θεωρούσε «δίκαια» (6,1 δισεκατομμύρια δολάρια για 57 αεροσκάφη), κάνοντας χρήση σχετικού δικαιώματος που έχει κατοχυρωθεί συμβατικά.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένη παρουσίαση της εν λόγω πανάκριβης πολεμικής προμήθειας.
F-35: ΕΝΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΛΑΣΙΕ ΟΠΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Σε κάθε περίπτωση η Ειρήνη στο Αιγαίο δεν είναι ζήτημα εξοπλισμών αλλά ζήτημα κοινής πάλης των λαών.