Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Καταδίκη της εκδικητικής απόλυσης εργαζόμενης στην καθαριότητα του ΓΝ Κέρκυρας από την JCB Security and Facility

«Εκδικητική ενέργεια της εταιρείας». Όπως σημειώνουν, είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων της εταιρείας

Ως καταχρηστική και εκδικητική χαρακτηρίζουν με ανακοινώσεις τους τα συνδικάτα την απόλυση εργαζόμενης στην καθαριότητα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας από την εταιρεία JCB Security and Facility Α.Ε. στην οποία εργαζόταν.
Με ανακοινώσεις τους, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, τα διοικητικά συμβούλια του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καθώς και η Ομοσπονδία Γυναικών Κέρκυρας, αλλά και το Εργατικό Κέντρο, καταδικάζουν την ενέργεια της εταιρείας και επισημαίνουν πως αυτή είναι αποτέλεσμα των αποκαλύψεων που έγιναν για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων από την επιχείρηση.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόλυση είχε εκδικητικό χαρακτήρα:
αφού η συνάδελφος ήταν μέλος του Δ/Σ της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών του Γ.Ν. Κέρκυρας και διεκδικούσε μαζί με τους συναδέλφους της την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους απέναντι σε μία εργοδοτική πλευρά με τουλάχιστον προβληματική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους της. Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης, και την καταβολή εκ μέρους της εργοδότριας εταιρείας όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζομένους της.
Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Καταγγέλλουμε την απόλυση συναδέλφισσας καθαρίστριας του εργολαβικού συνεργείου καθαρισμού του ΓΝΚ από την εταιρεία JCB Security and Facility Α.Ε. (My Services). Η απόλυση αυτή είναι παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική, καθώς έρχεται μετά την αποκάλυψη της κλοπής την οποία εδώ και πολλούς μήνες διαπράττει η εταιρεία σε βάρος εργαζομένων. Να σημειωθεί πως η συναδέλφισσα είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και πρωτοστατεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του συνεργείου καθαρισμού, καθώς εδώ και πολλούς μήνες, μαζί με άλλες εργαζόμενες και το Σωματείο μας, δίνει περήφανη και ανυποχώρητη μάχη για να καταβάλει η εταιρεία τα δεδουλευμένα σε όλους, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.
Αυτήν την πρωτοπόρα δράση ως συνδικαλήστριας πάει να “χτυπήσει” με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία ενώ παράλληλα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να σταματήσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα και τα δεδουλευμένα τους. Και αυτά τη στιγμή που καθημερινά αυξάνονται οι καταγγελίες των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΓΝΚ για τα παραπάνω.
Να σημειωθεί πως η εταιρεία για να δικαιολογήσει την απόλυση, χρησιμοποιεί ως πρόφαση την «ανάρμοστη συμπεριφορά»! Θυμίζουμε πως εδώ και πολύ καιρό, από τις 6 Νοέμβρη, έχουμε δημόσια καταγγείλει με ανακοίνωσή μας τις μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΓΝΚ, που με πρόθυμους προσπαθούσε να κατασκευάσει καταγγελίες σε βάρος εργαζομένων στο εργολαβικό συνεργείο καθαριότητας, ώστε να στοιχειοθετηθούν οι επικείμενες απολύσεις. Ένα παιχνίδι δηλαδή που ήταν από την πλευρά της διοίκησης του ΓΝΚ από την αρχή στημένο…!
Συμπαραστεκόμαστε στη συναδέλφισσα και σε όλους τους εργαζόμενους στο συνεργείο καθαρισμού του ΓΝΚ και απαιτούμε:
• Να ανακληθεί τώρα η απόλυση της συναφέλφισσας
• Να καταβάλει τώρα η εταιρεία τα κλεμμένα
• Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.