Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Δεν επέτρεψαν δημοσιογράφο του newreport.gr να περάσει σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

fotiou-kalamaria-696x459Ο δημοσιογράφος του site newreport.gr, Ηλίας Παναγιωτίδης ήταν σήμερα, ημέρα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν ομιλήτρια  η αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου.

Όσα αναφέρει ο Ηλίας Παναγιωτίδης για το περιστατικό:
Φάνηκε ξεκάθαρα η εντολή να μην μπω συγκεκριμένα εγώ στην ανοιχτή με Ματ πολίτικη εκδήλωση στην Καλαμαρια, με ομιλήτρια τη Θεανώ Φωτιου.
Κάποια στιγμή βγήκε έξω στέλεχος του συριζα, τον φώναξα για να μπω και μου είπε οτι δεν είναι ο υπεύθυνος. Οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που μπήκαν, πήραν άδεια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, όπως μου είπαν. Αν ενοχλούμε τόσο πολύ την κυβέρνηση, ας στείλει το Μαξιμου ένα non paper και να μας το πει.
Όσο για την αστυνομία, φάνηκε ξεκάθαρα ότι εκτελεί συγκεκριμένες εντολές. Δεν θα σχολιάσω το σπρωξιά που έφαγα απο δυο ενστόλους όταν πήγα να περάσω, ούτε για τη σπρωξιά με ασπίδα από τα Ματ όταν χώθηκα ανάμεσα τους για να τραβήξω φωτογραφία τους διαδηλωτές, στην παράπλευρη είσοδο του κτιρίου.
Γιατί όμως ενώ αυτοί κάνουν τη “δουλειά” τους, δε με άφησαν να κάνω τη δίκη μου δουλειά; όταν το ρώτησα αυτό στον επικεφαλής των αστυνομικών, μου απάντησε: τα παράπονα σου στην ΕΣΗΕΑ. Ουδέν σχόλιο”.
Με την ευκαιρία λοιπόν που δεν επέτρεψαν την είσοδο στο δημοσιογράφο του site, ας πούμε δύο πράγματα… Πρώτον φαίνεται ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αλλεργία σε όσους ασκούν σκληρή κριτική. Αλλά αυτό εμάς στο newreport.gr δε μας σταμάτησε ποτέ, ούτε να είμαστε στα ρεπορτάζ, ούτε να πούμε τη γνώμη μας.
Το newreport.gr ήταν δίπλα σε όλα τα κινήματα. Ηταν δίπλα στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, στους απεργούς – απολυμένους της Coca Cola, στο SOS Χαλκιδική, σε κινήματα που εσείς κύριοι στο ΣΥΡΙΖΑ τα στύψατε όσο μπορούσατε…
Και κάνουμε ειδικά αναφορά στο νερό, στο SOS Χαλκιδική, στην πώληση του ΟΛΘ, στην ΕΛΒΟ…
Το λιμάνι το ξεπουλάτε, με την Eldorado βγάζει φωτογραφίες ο κ. Σταθάκης, το νερό ετοιμάζεται να πωληθεί (το ποσοστό που έμεινε), η ΕΛΒΟ να δοθεί για ένα κομμάτι ψωμί.
Ήμασταν εκεί όταν οι εργαζόμενοι του Καρυπίδη, στο απέναντι πεζοδρόμιο και με την αστυνομία να είναι γύρω τους ώστε να μην φαίνονται, προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν… Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όμως που εκείνη την ημέρα ερχόταν επίσκεψη στο ΥΜΑΘ, εκεί δηλαδή όπου ήταν οι διαμαρτυρόμενοι, έκανε ότι δεν τους άκουσε.
Είμαστε εκεί όταν υπάρχει διαμαρτυρία για κομμένα νερά και κομμένο ρεύμα. Είμαστε εκεί, όταν υπάρχει διαμαρτυρία από τους απολυμένους της Coca Cola, όταν υπάρχει διαμαρτυρία από το SOS Χαλκιδική, όταν ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προσπαθεί να ματαιώσει πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Τα ρεπορτάζ μας έγκυρα, δεν έχουμε πέσει έξω… Από τους πρώτους λέγαμε, φωνάζαμε και γράφαμε για τη… σφαγή στις συντάξεις. Και την κάνατε… Οσο κι αν προσπαθούσατε να το πείτε με άλλα λόγια.
Ναι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ σας κάνουμε κριτική. Σκληρή κριτική. Και ξέρετε γιατί; Γιατί η μνημονιακη πολιτική που ακολουθείτε είναι λιτότητας, οδηγεί σε φτωχοποίηση τον κόσμο.
Είναι λοιπόν καθήκον του δημοσιογράφου να καταγράφει την καθημερινότητα.
Είναι καθήκον του δημοσιογράφου να ξεσκεπάζει και να δίνει στη δημοσιότητα αυτά που κάποιοι θέλουν να κρύψουν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις.  Και στο σάιτ αυτό δεν θα τις βρείτε…
Lefteria:
Συγκέντρωση έξω από το χώρο που θά μιλήσει η υπουργός γεμιστών&μαρμελάδας στη Θεσσαλονίκη
η πρώτη φασιστερή κυβέρνηση του νοτιίου προτεκτοράτου της Γερμανίας καλεί τα μάτ γιά προστασία
#mpatsokratia

φίμωση του τύπου κύριοι; πρώτη φορά φασιστερά