Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Τέσσερα μωρά χωρίς πατρίδα στο εξώφυλλο του επετειακού TIME


Τέσσερα μωρά χωρίς πατρίδα στο εξώφυλλο του επετειακού TIMEΤέσσερα προσφυγόπουλα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα βρίσκονται στα τέσσερα εναλλακτικά εξώφυλλα του επετειακού τεύχους του περιοδικού TIME που θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου υπό τον τίτλο  «The Year Ahead». 

Οι γυναίκες αυτές είναι ανάμεσα στις περισσότερες από χίλιες, όπως γράφει το ΤΙΜΕ, που γέννησαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα μόνο το 2016. Αυτά τα παιδιά, χωρίς πατρίδα, θα μάθουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με φόντο το αβέβαιο μέλλον τους, με τους γονείς τους ακόμα να ψάχνουν ένα «σπίτι» σε έναν κόσμο που γίνεται ολοένα και πιο εχθρικός προς τους πρόσφυγες.

Από τον Σεπτέμβριο το περιοδικό TIME παρακολουθεί τέσσερις γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία οι οποίες  ετοιμάζονταν να γεννήσουν σε ξένη χώρα. Και οι τέσσερις έμαθαν για την εγκυμοσύνη τους ενώ βρίσκονταν στον δρόμο, χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι που άφησαν όλες πίσω τους στη Συρία.

Η καμπάνια του περιοδικού με τον τίτλο Time Finding Home, αναδεικνύει  το νούμερο ένα πρόβλημα της παγκόσμιας κοινότητας.