Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Βόλος Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων στο πλευρό απολυμένης συνδικαλίστριας

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος:
«Καταδικάζουμε τη συνδικαλιστική απόλυση της συναδέλφισσας Χ. Τασολάμπρου, ταμία της Διοίκησης του
Συνδικάτου Μετάλλου, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου και αντιπρόσωπος του Επιχειρησιακού Σωματείου της ΒΕΜΕΚΕΠ σε Ε.Κ.Β. και Π.Ο.Ε.Μ.
Στο πρόσωπο της συναδέλφισσας η εργοδοσία διώκει το δικαίωμα να συνδικαλίζεσαι, να αγωνίζεσαι για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας, να απεργείς, να οργανώνεις την πάλη των συναδέλφων σου, να διεκδικείς τα δικαιώματά σου.
Διώκει το δικαίωμα να παλεύεις για να ανατραπούν οι αντεργατικές επιλογές εργοδοσίας και κυβέρνησης που μας καταδικάζουν στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην μισοζωή.
Η συγκεκριμένη απόλυση πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη και για το λόγο αυτόν δεν πρέπει να περάσει. Αν η εργοδοσία αποκτήσει το ελεύθερο να απολύει τους συνδικαλιστές για την δράση τους η συνέχεια θα είναι ακόμη χειρότερη για κάθε εργαζόμενο, παίρνοντας υπόψη ότι η προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υλοποιήσει κατά γράμμα τις νέες απαιτήσεις του κεφαλαίου δρομολογώντας με τον επερχόμενο συνδικαλιστικό νόμο νέους περιορισμούς στη συνδικαλιστική δράση, με στόχο την παραπέρα απαξίωση και υπονόμευση της λειτουργίας και δράσης των σωματείων».