Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Νέα εργολαβική και κυβερνητική βαρβαρότητα εναντίον απεργών και απλήρωτων καθαριστριών

καθαρίστριες
Θύματα, τώρα, οι καθαρίστριες στο αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων του Ελληνικού.

Απολυμένες και απλήρωτες για 6 μήνες (μερικές και 3 μήνες από το 2013!) συνεχίζουν ηρωικά και ενωμένα 2 μήνες τώρα τον ηρωικό απεργιακό αγώνα τους δεκάδες καθαρίστριες των αστικών λεωφορείων στο αμαξοστάσιο των ΟΣΥ στο Ελληνικό, πολλές εκ των οποίων δούλευαν στον χώρο μέχρι και 13 χρόνια!
Οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες και απολυμένες από εργολάβο, ο οποίος με την ανοχή και την κάλυψη της διοίκησης των ΟΣΥ και της κυβέρνησης, συνεχίζει, παράνομα στην ουσία, να κατέχει την εργολαβία του καθαρισμού των λεωφορείων, χρησιμοποιώντας νέο προσωπικό από γυναίκες, οι οποίες, για να κοστίζουν πιο φθηνά, επιλέγονται να μην έχουν παιδιά!!!
Παρά τον ηρωικό και απόλυτα δίκαιο αγώνα τους οι καθαρίστριες συναντούν απέναντί τους το τείχος της εργοδοτικής βαρβαρότητας αλλά και της αδιαφορίας και αναλγησίας τόσο της διοίκησης των Οδικών Συγκοινωνιών όσο και της κυβέρνησης.
Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος Συριζαίικος κυβερνητικός μηχανισμός ξέχασαν την ηρωική πολύμηνη αγωνιστική δράση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, την οποία, όπως έδειξαν οι εξελίξεις, αξιοποίησαν μόνο για να αναρριχηθούν στην κυβέρνηση και συνεχίζουν σε χειρότερη, τώρα, έκδοση τις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης Σαμαρά και του τότε υπουργού του Κυρ. Μητσοτάκη απέναντι τώρα στις καθαρίστριες των λεωφορείων.
Ο Παν. Λαφαζάνης και στελέχη της ΛΑ.Ε στις καθαρίστριες στο Ελληνικό
Τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες επισκέφθηκε ο Παν. Λαφαζάνης μαζί με πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τον αγώνα και την τραγική τους κατάσταση.
Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε στον τίμιο και δίκαιο ηρωικό αγώνα των καθαριστριών και υπογράμμισε ότι θα αναλάβει ο ίδιος και η ΛΑ.Ε σειρά από πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και τη δικαίωση του αγώνα τους.
Ο Παν. Λαφαζάνης καυτηρίασε, επίσης, γενικότερα το καθεστώς των εργολαβιών του Δημοσίου στον καθαρισμό και σε άλλες δραστηριότητες, ως καθεστώς αυθαιρεσίας, εκμετάλλευσης, ασυδοσίας,νέου δουλεμπορίου αλλά και πιο δαπανηρό για το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ