Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Το Κολυμβητήριο στα Χανιά που κόστισε 5 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ - ΦΩΤΟ

Το Κολυμβητήριο στα Χανιά που κόστισε 5 εκατ. ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ - ΦΩΤΟ
Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά, ένα έργο - φάντασμα, που κόστισε 5 εκατομμύρια ευρώ και δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε για μία μέρα.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ekriti.gr είναι ενδεικτικές. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το κλειστό κολυμβητήριο άρχισε να κατασκευάζεται στο πλαίσιο των αθλητικών υποδομών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ωστόσο ολοκληρώθηκε το 2007, με σημαντικές όμως κακοτεχνίες.
Για την κατασκευή του παραχωρήθηκε για χρήση έκταση από το Πολυτεχνείο Κρήτης ενώ την ευθύνη της κατασκευής είχε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ωστόσο, όπως λέει σήμερα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Βασίλης Διγαλάκης,το έργο ουσιαστικά δεν ελέγχθηκε ποτέ, κατασκευάστηκε με επιστασία εκ του μακρόθεν και στην ουσία δεν παραλήφθηκε ποτέ επισήμως.
«Στο Κολυμβητήριο εγκαταστάθηκαν για μήνες ομάδες που λεηλάτησαν κυριολεκτικά τον χώρο. Έφτασαν να βάλουν φωτιά στο κέντρο της πισίνας για να κάψουν το κέλυφος όλων των καλωδίων ώστε να μείνει ο χαλκός για να τον πουλήσουν στη συνέχεια», λέει στο ekriti ο κ. Διγαλάκης.
Πριν από περίπου δύο χρόνια η ευθύνη του χώρου πέρασε ξανά στο Πολυτεχνείο Κρήτης. «Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να βάλουμε κάμερες και συναγερμό περιμετρικά του χώρου και από την επόμενη κιόλας μέρα εξαφανίστηκαν οι διάφοροι... επισκέπτες», λέει ο πρύτανης.
«Κυρίως όμως εκπονήσαμε με την τεχνική υπηρεσία του Πολυτεχνείου μελέτες για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Για τις μελέτες αυτές δεν δαπανήθηκε το παραμικρό αφού έγινε από τις δικές μας υπηρεσίες, ωστόσο το ποσό που κατέδειξαν ότι απαιτείται για να ξαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ» αναφέρει επίσης ο κ. Διγαλάκης.
Πηγή / πηγή φωτο: ekriti.gr