Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Νεκρός κρατούμενος μετανάστης στη Πέτρου Ράλλη/ παρέμβαση 6/2{ενημέρωση-φωτογραφίες-video}

p-ralli_6_2_17_bΑπό επικοινωνία που είχαμε μέσα από την Πέτρου Ράλλη, μάθαμε ότι τη Δευτέρα 6/2 το πρωί πέθανε ένας κρατούμενος από την Αλγερία ο οποίος συνελήφθη πριν από τρεις μέρες.

Απ’ ότι μας είπαν οι συγκρατούμενοι του ο άνθρωπος ζητούσε να τον πάνε νοσοκομείο γιατί δεν αισθανόταν καλά, άλλά οι ανθρωποφύλακες απαξίωσαν να το κάνουν με αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας να πεθάνει.
Πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αμέσως μετά κατα τις 19.00 στη Π. Ράλλη όπου δεκάδες αλληλέγγυοι μαζί με τους κρατούμενους, που είχαν βγει στα παράθυρα, ενώσαμε τις φωνές μας, φωνάζοντας συνθήματα, μιλήσαμε μαζί τους και ενημερωθήκαμε για την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι κρατούμενοι έριχναν διαφορα αντικείμενα προς τους μπάτσους από τα παράθυρα και έκαναν λόγο για απεργία πείνας.
p-ralli_6_2_17_c
Ως αλληλέγγυες-οι στηρίζουμε τους αγώνες των μεταναστριών απέναντι στον εγκλεισμό τους και στο θάνατο, παλεύοντας για ένα κοσμο χωρίς στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς σύνορα και φράκτες.
Αμεση απελευθέρωση των μεταναστριών που τους έγινε μεταγωγή από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Π.Ράλλη
Αμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστριών-στών που φυλακίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.
συλλογικότητα αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια