Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΑΜ: Οι ναζί της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο

 
Ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγή και ασκούσε και  καθήκοντα σωματοφύλακα του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Νίκου Μιχαλολιάκου αναφέρει σε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ ο politis.com της Κύπρου.
«Ο Χρίστος Χρίστου, σε ανύποπτο χρόνο (2013) άνοιξε τα χαρτιά της φυσιογνωμίας του ΕΛΑΜ και δήλωνε στο Sigma: «Είμαστε η Χρυσή Αυγή της Κύπρου. Όταν ξεκίνησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, κατατέθηκε αρχικώς η ονομασία Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από το υπουργείο εσωτερικών και για αυτό προχωρήσαμε στη δημιουργία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου»», περιγράφεται στο ρεπορτάζ του Μανώλη Καλατζή, με τίτλο «Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ: Σπορά των νικημένων του 1945». 
Όπως επισημαίνεται «στην επισήμανση ότι είναι το ίδιο και το αυτό με τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Χριστού με αφοπλιστική ειλικρίνεια απάντησε: «Δεν το έχουμε κρύψει ποτέ…». Τα ίδια έχει επαναλάβει ο κ.  Χρίστου και σε άλλες περιπτώσεις, και συνεπώς η ταύτιση με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Ελλάδας κάθε άλλο παρά αυθαίρετη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί».
Επιπλέον, «ο  υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σε μια από τις πολλές αμετροεπείς παρουσίες τους στο διαδικτυακό κανάλι της Χρυσής Αυγής τον Μάϊο του 2016, δεν άφησε περιθώρια παρανόησης για τον ρόλο του επικεφαλής του ΕΛΑΜ. Όταν κάποιος αποκάλεσε τον Χρίστο Χρίστου πρόεδρο, ο Η. Κασιδιάρης παρενέβη λέγοντας: «Πρόεδρος… Καλά το πρόεδρος είναι τυπικό. Για να αναγνωριστεί το κόμμα έπρεπε να έχει πρόεδρο…».
Ο Ηλίας  Κασιδιάρης στην ίδια διαδικτυακή εκπομπή, ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα απαντώντας σε αυτούς που υποστήριξαν ότι Χρυσή Αυγή και ΕΛΑΜ είναι «αδελφά» κόμματα. Όπως είπε: «το ΕΛΑΜ δεν είναι αδελφό κόμμα, είναι η ίδια η Χρυσή αυγή της Κύπρου, μην εξαπατάσθε (…) Η Χρυσή Αυγή, μέρα με την ημέρα, σε όλα τα ελληνικά κράτη – δυστυχώς αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ελληνικά κράτη – ελπίζουμε κάποια στιγμή θα ενωθούν αυτά τα δύο ελληνικά κράτη…». Ο Η. Κασιδιάρης αναφερόμενος στην είσοδο του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή είπε πως «καταφέραμε να εισέλθουμε στο άντρο της πολιτικής διαφθοράς στη Κύπρο (…) και η Χρυσή Αυγή άνοιξε τα φτερά της πάνω από τη Κύπρο». Σε άλλη εκπομπή στο διαδικτυακό κανάλι της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος αποκαλύπτει ότι η Χρυσή Αυγή «συντηρεί δυο τρία γραφεία της στη Κύπρο».
Ακολουθεί απόσπασμα και φωτογραφίες από το υπόλοιπο ρεπορτάζ του politis.com:
«Εκ των πραγμάτων, μετά από τις παραδοχές για το ότι, ΕΛΑΜ και Χρυσή Αυγή είναι το ίδιο και το αυτό, προκύπτει ένα σημαντικό θέμα ως προς τον αυτοπροσδιορισμό τους. Ο ίδιος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στις 5/3/2012, έχει δώσει σαφές στίγμα σε ομιλία του. «Εμείς» έλεγε «είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945. Αυτοί είμαστε. Οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Μόνο ανιστόρητοι δεν γνωρίζουν ποιοι ηττήθηκαν το 1945, αφού πρώτα έπνιξαν στο αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων την υφήλιο.
Και επειδή «σπορά των ηττημένων του 1945» χωρίς αντισημιτισμό δεν μπορεί να υπάρξει ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ίδια ομιλίας συμπλήρωνε: «Είμαστε οι μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο για να ελευθερώσουμε τις πατρίδες μας από τον Εβραίο που έχει καθίσει στο σβέρκο του κόσμου». Βεβαίως δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια να αποκαλύψει ο Ν. Μιχαλολιάκος το ναζιστικό προφίλ Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΜ (κατά παραδοχή τους είναι το ίδιο), καθώς αυτό καταμαρτυρείται από εκατοντάδες φωτογραφίες στελεχών που ποζάρουν μπροστά σε αγκυλωτούς σταυρούς, και έχοντας τατουάζ στα σώματα τους με ναζιστικά σύμβολα. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του εκπ. Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη με παρέα Χρυσαυγιτών να χαιρετούν ναζιστικά.

Ο εκπρ. Τύπου του ΕΛΑΜ και κοινοβουλευτικός συνεργάτης με παρέα Χρυσαυγιτών χαιρετάει «υπερήφανα».
Ο σωματοφύλακας
Διερωτάται κάποιος πως ένα σκληρός και αμετανόητος ναζί, όπως ο Ν. Μιχαλολιάκος, θα μπορούσε να εμπιστευτεί την ασφάλεια του σε πρόσωπα που δεν είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και δεν ενστερνίζονται της απόψεις του; Μάλλον αδύνατο. Ο επικεφαλής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ήταν σωματοφύλακας του κ. Μιχαλολιάκου και μάλιστα όπως αποκάλυψε ο Η. Κασιδιάρης, από τους πλέον έμπιστους αφού ανήκε στην ομάδα των φρουρών με τα «κόκκινα καπελάκια». Ο Η. Κασιδιάρης αποκάλυψε ότι ο κ. Χρίστου έχει τελειώσει το ίδιο «σχολείο του εθνικισμού της Χρυσής Αυγής» μαζί του και είναι (δεν είπε ήταν) από τα δυνατά στελέχη της Χρυσής Αυγής.
O επικεφαλής του ΕΛΑΜ βουλευτής Χρίστος Χρίστου ως προσωπική φρουρά του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου.
Ωστόσο πέραν από το ιδεολογικό προφίλ της Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΜ, υπάρχει ακόμα ένα θέμα που σχετίζεται με την εγκληματική δράση μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα με αποκορύφωμα την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο Ν. Μιχαλολιάκος σε δημόσιες δηλώσεις του ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας και αυτό βεβαίως δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο, καθώς ολόκληρη η ηγεσία δικάζεται για σύσταση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΕΛΑΜ κατέστη πολιτικό κόμμα με αίτηση που κατέθεσε με την ιδιότητα του ως δικηγόρου, ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, την περίοδο που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΕΥΡΩ.ΚΟ. Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τις οποίες υιοθετούσε ως «πεντακάθαρες» τις θέσεις των παιδιών του ΕΛΑΜ, ενώ στις πρόσφατες εκλογές εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκλογή δύο βουλευτών του ΕΛΑΜ. Την σχέση Αρχιεπισκόπου με τη Χρυσή Αυγή είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Ν Μιχαλολιάκος ο οποίος σε βίντεο ακούγεται να κατατάσσει τον Κύπρου Χρυσόστομο μεταξύ των τριών ιεραρχών που είναι «λεβέντες» και βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις το ΕΛΑΜ».