Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τη χρηματοδότηση του Μπέρκλεϊ μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση

Police officers prepare to deploy a skirmish line after a student protest turned violent at UC Berkeley during a demonstration over right-wing speaker Milo Yiannopoulos, who was forced to cancel his talk, in Berkeley, California, U.S., February 1, 2017. REUTERS/Stephen LamΟ Τραμπ απείλησε πριν λίγο, με διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης, το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, εξαιτίας των συγκρούσεων της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης με τους μπάτσους.

Η μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση κατάφερε να ματαιώσει το σώου που θα έδινε ο αρχιφασίστας Μίλο Γιαννόπουλος, ηγετική περσόνα της Εναλλακτικής Δεξιάς[Alt Right] και συντάκτης του ακροδεξιού ιστοτόπου Breitbart.
Να σημειωθεί πως ο ιδρυτής του Breitabar,  o Steve Bannon, είναι ο Ανώτερος Προεδρικός σύμβουλος του Τραμπ και ο αρχιστράτηγος στη χάραξη πολιτικής για την κυβέρνηση των Η.Π.Α. . Με ανακοίνωση της η πρυτανεία του Μπέρκλεϊ προσπαθεί να παίξει το χαρτί του διαχωρισμού των διαδηλωτών σε “βίαιους” και “μη-βίαιους”, σε μια προσπάθεια να μην χαλάσει τις σχέσεις της με το Αμερικάνικο κράτος.
“Αν το πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ δεν επιτρέπει την ελευθερία της έκφρασης και χρησιμοποιεί βία σε αθώους ανθρώπους, με διαφορετική άποψη … – ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ;”
Ο φασισμός χρησιμοποιεί ως όπλο τη δημοκρατία, από την εποχή του Χίτλερ και του Γκέμπελς. Αυτό που δεν κατανοούν οι πασιφιστές, φιλελεύθεροι δημοκράτες της αριστεράς και της δεξιάς, είναι πως δεν μπορεί να υπάρχει καμιά ελευθερία του λόγου για φασίστες και ναζί, γιατί αν νικήσουν η ελευθερία του λόγου δεν θα υφίσταται.
Φυσικά, όποιος μιλάει για πασιφισμό και ελευθερίες του λόγου σε μια συζήτηση για την αντιμετώπιση του φασισμού, προσπαθεί να κρύψει πίσω από αυτά, την προνομιακή θέση από την οποία μιλάει, κατανοώντας πως αν στραφούμε ενάντια στους ναζί και στους φασίστες, τότε στρεφόμαστε ενάντια στο ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο και άρα στο σύστημα που του εξασφαλίζει τα προνόμια του.
Για αυτό το λόγο, ο φιλελεύθερος πασιφισμός δεν μπορεί να κατανοήσει, πόσο μάλλον να αντισταθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού.