Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Αποκαλύπτονται τα ψέματα Μαξίμου. Μείωση συντάξεων εδώ και τώρα, λέει Αχτσιόγλου και Γερμανοί

Ευθεία παραδοχή της κυβέρνησης ότι συμφώνησε εδώ και τώρα περικοπή συντάξεων


ντισταθμιστικά οφέλη, που ενδεχομένως να αφορούν σε φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, θα λάβουν οι συνταξιούχοι, που θα δουν να μειώνεται για 13η φορά η σύνταξή τους.

Αυτό ανέφερε ενδεικτικά η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, επισημαίνοντας την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ, που έφερε και αλλαγή του μείγματος της δημοσιονομικής πολιτικής. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα πάει σε σύγκρουση αν το ΔΝΤ επιμείνει σε φορολόγηση των φτωχών. 

«Το ΔΝΤ και η Ελλάδα έκαναν ένα βήμα πίσω, σταδιακά μετατοπίστηκε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου. «Περιμένουμε και από τη Γερμανία να κάνει ένα βήμα πίσω, για να επιτευχθεί η συμφωνία»

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Στο τρέχον πρόγραμμα η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Στο τρέχον πρόγραμμα πρέπει να εκπληρωθεί η μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του ανταποκριτή του ΑΝΤ1 για το πότε θα αποφασιστεί και θα υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση, η Γερμανίδα εκπρόσωπος απάντησε:«το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία θα επιμείνει στις αξιώσεις της για πλεόνασμα ύψους 3,5% ενώ εμμένει στη θέση ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Ο κ. Ζάιμπερτ, σε ερώτηση για το ραντεβού Μέρκελ – Λαγκάρντ, είπε χαρακτηριστικά ότι «Πρόκειται για μία συνηθισμένη ανταλλαγή απόψεων με την κυρία Λαγκάρντ και το περιεχόμενό της είναι εμπιστευτικό. Θα εκτιμηθεί η κατάσταση μετά το Eurogroup. Οι θεσμοί αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».


Πηγή