Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Στην Αθήνα σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις - Συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία Βάθη



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα διοργανώνουν σήμερα αγρότες από όλη τη χώρα, οι οποίοι κατεβαίνουν στην πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση προς τη κυβέρνηση για να ακούσει τα αιτήματά τους. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 13:30 στην πλατεία Βάθη και εκτός από τους αγρότες που έρχονται στην Αθήνα για να διαδηλώσουν, στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης Σωματεία και Ομοσπονδίες και το ΠΑΜΕ.
Για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3. Σε στάση εργασίας προχωρεί και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής από τις 12:30 έως τις 15:30 και Συνδικάτο εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου.
Η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας και του Πλατύκαμπου.
Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας τηρούν στάση αναμονής μέχρι τη συνάντηση που θα έχουν μεθαύριο Πέμπτη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Σύμφωνα με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, τα κύρια αιτήματα όλων των αγροτών αφορούν μεταξύ άλλων την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα στα 12.000 ευρώ, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο.