Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Τρομακτικές δορυφορικές εικόνες από φάρμες πάχυνσης ζώων!

Μοιάζουν με πίνακες αφηρημένης ζωγραφικής, αλλά αντικατοπτρίζουν την τρομακτική πραγματικότητα από φάρμες πάχυνσης ζώων, στο Τέξας, όπως φαίνονται από δορυφορικές εικόνες!

Από απόσταση 160 χιλιομέτρων από τη γη, αποκαλύπτεται πως λειτουργεί η βιομηχανία κρέατος και σε ποιες συνθήκες εκτρέφονται το βοοειδή. Κάτι που μέχρι τώρα ήταν αθέατο.
Οι εικόνες παρουσιάζουν ένα σύστημα σχεδιασμένο για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, με βάση το κρέας, ενός ζωντανού ζώου στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είναι δυνατόν.
Οι ακαθαρσίες των ζώων αναμιγνύονται με χημικές ουσίες και αποστέλλονται από σε κανάλια απορροής, τα οποία μετατρέπονται σε ολοένα αυξανόμενες πισίνες αποβλήτων.
Τις εικόνες βρήκε ο Μίσκα Χένερ (Mishka Henner), κάνοντας σέρφινγκ στο Google Earth. Δεν είχε ιδέα για το τι έβλεπε. Μετά από έρευνα του όμως, συνειδητοποίησε ότι αυτές αφορούσαν τις φάρμες για τη βιομηχανία του κρέατος, όπου η επιθυμία για μεγιστοποίηση του κέρδους, βάζει σε δεύτερη μοίρα την καλή διαβίωση των ζώων.
Με την πρόθεση να κάνει τις διαπιστώσεις του πιο προσιτές, ο Henner έκανε συρραφή εκατοντάδων εικόνων υψηλής ανάλυσης από το λογισμικό δορυφορικής απεικόνισης, που είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.
Στο παρελθόν χρειάζονταν έως και εννέα χρόνια για μια αγελάδα για να επιτύχει την πλήρη ωρίμανση του βάρους της και μόνο τότε οδηγείτο στο σφαγείο.
«Σήμερα, μετά από δεκαετίες έρευνας, τελειοποίηση των δομών και των διαδικασιών της βιομηχανίας ζωοτροφών, ο χρόνος για τη σφαγή των βοοειδών έχει μειωθεί σε 18 μήνες», εξηγεί ο Henner. «Η εισαγωγή των αυξητικών ορμονών και αντιβιοτικών στη διατροφή τους βοήθησε επίσης να επιταχυνθεί η διαδικασία».
Αν και γίνεται έλεγχος από πολυάριθμες οργανώσεις περιβάλλοντος, οι φάρμες πάχυνσης έχουν ακμάσει ως αποτέλεσμα των ομάδων συμφερόντων της αμερικανικής βιομηχανίας κρέατος.
farmes1
farmes2