Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Το χυδαίο σεξιστικό σχόλιο του διευθυντή ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για τη Σία Αναγνωστοπούλου

Με ένα χυδαίο και σεξιστικό σχόλιο στον λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, την ανάρτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας ανάρτησε στο facebook ένα δηκτικό κείμενο για τις προσβλητικές δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ότι οι χώρες του Νότου  ξόδεψαν τα λεφτά σε "γυναίκες και ποτά". Εδώ το κείμενο: Απάντηση από μια "πουτάνα του Νότου"
Με αφορμή το συγκεκριμένο κείμενο ο Εμμανουήλ Κούλας σχολίασε ως εξής, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για ‘πουτάνα’ του Νότου». 

Η αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου μέσω facebook ήταν άμεση: «Ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, χωρίς να αντιλαμβάνεται προφανώς, αυτός ο Άριστος, ότι οι λέξεις σε ένα πολιτικό σχόλιο είναι το όχημα για τη μετάδοση ενός πολιτικού μηνύματος, προβαίνει σε απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον μου. Με το ακραία σεξιστικό σχόλιο (κάνεις για τσατσά όχι για πουτάνα) καθαρά ακροδεξιάς έμπνευσης, ο κύριος αυτός εκφράζει τη νεολαία της ΝΔ. Η ΝΔ τι λέει; Εν αναμονή…»
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ αναφέρει: «Οι θέσεις που εξέφρασε σαφώς και δεν εκφράζουν το σύνολο της Οργάνωσης. Έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ». 
Ο Εμμανουήλ Κούλας παραιτήθηκε ενώ το σχόλιο έχει διαγραφεί από το Twitter.