Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Κάλεσμα για συζήτηση τη Δευτέρα 3 Απριλίου



 Τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 6.30 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) το Kommon καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση επικεντρωμένη -αυτή τη φορά- στην ελληνική πραγματικότητα, τις εφαρμοζόμενες  πολιτικές και τη διερεύνηση διεξόδου.

 
Οι διαπιστώσεις μας από την πρώτη συγκέντρωση-συζήτηση που έγινε κατά την παρουσίαση του συλλογικού “κειμένου συμβολής” το Φεβρουάριο στον ίδιο χώρο, αλλά και από ανάλογες συζητήσεις σε άλλες πόλεις και γειτονιές της Αθήνας, μας οδηγούν σε κάποια πρώτα συμπεράσματα και ανάλογους προσανατολισμούς.
 
Υπάρχει έτσι και αλλιώς ένα ταλαντευόμενο, κατακερματισμένο μεν, αλλά σημαντικό ρεύμα, στην ελληνική κοινωνία αριστερής και κομμουνιστικής αναζήτησης που ψάχνει τη “γλώσσα” και τα “σχήματα” επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Ένα ρεύμα που δεν λέει να ησυχάσει καθώς ανατροφοδοτείται συνεχώς από τις αναγκαιότητες της πραγματικότητας, ελληνικής και διεθνούς πραγματικότητας.
 
Το ρεύμα αυτό το συναντούμε μέσα σε πολιτικές κινήσεις ή οργανώσεις, σε λαϊκές συλλογικότητες στις γειτονιές, σε πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και σε πολυάριθμους αγωνιστές, που εκτιμούν ότι δεν χωρούν οι σκέψεις τους στα υπάρχοντα σχήματα.
 
Ένα ρεύμα με απορία και ποικιλία απόψεων για το “πώς φτάσαμε ως εδώ”! Τι είναι αυτό που ηττήθηκε και τι όχι!
 
 Ένα ρεύμα που αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε κινούμενη άμμο. Ακόμα και τις ώρες που οι συγκυρίες του επιβάλουν να καμώνεται ότι έχει τη λύση, αρκεί να κρυφοκοιτάξει γύρω του, για να αντιληφθεί το κενό.
 
Ένα κενό που δεν καλύπτεται με την αναμονή των… πιστών που κάποτε θα δουν το φως το αληθινό, την ακινησία της σκέψης και το ατάραχο δήθεν, στρογγυλοκάθισμα πάνω σε αυτό που ήδη υπάρχει και πολλοί το θεωρούν επαρκές.
 
Καλούμε λοιπόν αυτή τη Δευτέρα 3/4 σε συνέχιση του διαλόγου-δίνοντας προτεραιότητα ομιλίας αυτή τη φορά- σε ανένταχτους αγωνιστές.
 
Φιλοδοξούμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να συμμετέχουμε σε ένα διάλογο “χωρίς προαπαιτούμενα και εντός πλαισίου”, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ένας φίλος και σύντροφος σε άρθρο του στο διάλογο του Kommon.
 
Αυτά, γιατί θεωρούμε ότι κινούμενοι σταθερά και με συνέπεια ΕΝΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ τίποτε από τα επί μέρους και ουσιαστικά δεν θα είναι οριστικά και αμετακίνητα γινωμένο και σχηματισμένο σε όλους τους χώρους και τους χρόνους.
 
Θα σας περιμένουμε.
ΠΗΓΗ