Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Την Πέμπτη 1/6 δικάζεται ο Πέτρος που δεν κοίταξε την πάρτη του

Την Πέμπτη 1/6 δικάζεται ο Πέτρος που δεν κοίταξε την πάρτη τουΣτις 21 Ιουλίου 2012, τα μεσάνυχτα, ο Πέτρος Καπετανόπουλος άκουσε φωνές στην γειτονιά του, στον Κολωνό (Αθήνα). Μόλις είχε βάλει για  ύπνο το μικρό παιδί του και είπε στην σύζυγό του ότι θα κατέβει να δει τι συμβαίνει. 

Κατεβαίνοντας είδε πέντε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να έχουν συλλάβει έναν μετανάστη, ενώ ένας εξ αυτών είχε το πόδι του πάνω στην κοιλιά του συλληφθέντα. «Γιατί το κάνετε αυτό; Τον συλλάβατε, δεν χρειάζεται βία», τους είπε ο Πέτρος Καπετανόπουλος. Τότε εκείνοι του εξήγησαν ότι δεν τον πατάνε και έκαναν βίαιη επίδειξη πατώντας με δύναμη ξανά τον μετανάστη. «Αυτό σημαίνει τον πατάμε», του είπαν. Ο ίδιος τους επανέλαβε ότι πρόκειται περί βασανισμού ήδη συλληφθέντος. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος! 
Στη συνέχεια, ο μετανάστης κατηγορείται (και κατόπιν ομολογεί) ότι έκλεψε την τσάντα μίας κοπέλας διότι ήταν πεινασμένος, ενώ στο Πέτρο Καπετανόπουλο αποδίδονται οι εξής κατηγορίες: 
Α. «αντίσταση κατά της αρχής», 
Β. «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», 
Γ. «απόπειρα απόσπασης κρατουμένου» ενώ κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας),
Δ. και τέλος, η εισαγγελέας στην οποία προσάγεται, όχι μόνο σχηματίζει κοινή δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Καπετανόπουλου και του μετανάστη, αλλά του φορτώνει και «απλή συνεργία σε ληστεία», κάτι που αποτελεί κακούργημα!**
Το κίνημα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε με αφορμή την υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου, με χιλιάδες υπογραφές οδήγησε στην απαλλαγή του από την κακουργηματική κατηγορία που τον βάραινε.
Την Πέμπτη 1/6/2017 στο Εφετείο Αθηνών γίνεται η δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου και χρειάζεται η υποστήριξη όλων μας!