Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Καταγγέλλουν τη ΒΙΑ αυτοί μου απαιτούσαν Δικτατορία, Πραξικόπημα και μια καλή Χρυσή Αυγή για να εφαρμοστούν τα Μνημόνια!


«Όχι στο Μίσος, όχι στη βία«γράφει στο πρωτοσέλιδο της η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» 28/5/2017
Τι να εννοούν άραγε το αστικό πολιτικό προσωπικό και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί που στήριξαν και στηρίζουν την αστική πολιτική και τα Μνημόνια;
Αυτό άραγε εννοούσε ο πρωθυπουργός Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξη του στον Χατζηνικολάου όταν έλεγε ότι «θα αντιμετωπίσουμε ως Απειλή όποιος αμφισβητεί την εθνική προσπάθεια;», δηλαδή την εφαρμογή των Μνημονίων.

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγαν όλοι αυτοί:
Ο Μπ. Παπαδημητρίου και η «σοβαρότερη» Χρυσή Αυγή
Χρεοκοπία, Δημοκρατία, άρθρο 48 και έκτακτες εξουσίες Μαλούχος Γεώργιος Π.
«αυτό που πραγματικά τίθεται αυτή τη στιγμή στη χώρα ως το μέγα διακύβευμα, είναι ένα: Δημοκρατία ή χρεοκοπία;«
vima
Το 2010 ο Τάσος Τέλλογλου έγραφε:
teloglou-sos
… η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν «εκτός» η να ερμηνευτούν ανάλογα.
Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις).
Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης«, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος …
Tζήμερος καλεί ανοιχτά σε βίαιο πραξικόπημα για ανατροπή της Κυβέρνησης
Δημοσίευση: 08 Ιουλίου 2015 12:21
tzimeros-1.png
«Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές.
02.07.2015 Φρ. Φράγκος: «Hχηρό ΝΑΙ την Κυριακή»
Θέση υπέρ του ΝΑΙ στο επερχόμενο δημοψήφισμα πήρε με σχετική του δήλωση ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην Υπουργός Εθνικής Αμυνας Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
Ο κ. Φράγκος στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
sygkentrwsh---2-thumb-large.jpg
«Θλίβομαι, διότι με ανευθυνότητα και αμετροέπεια της συγκυβέρνησης διασύρεται η πατρίδα μας και οι Ελληνες διεθνώς, ενώ οδηγούμεθα σε ατραπούς δύσκολες με αβέβαιο μέλλον και την πλήρη πτωχοποίηση συνεπεία της εγκληματικής ανευθυνότητας αυτών που εξαπάτησαν με αίολες και ψευδείς υποσχέσεις και έχουν υφαρπάξει τη ψήφο του ελληνικού λαού.
Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, οι Ελληνες να αποφασίσουν με σύνεση και ψυχραιμία, για την επιβίωση μας ως έθνους μέσα στην Ευρώπη με ένα ηχηρό ΝΑΙ την Κυριακή!
Δεν υπόκεινται τέλος σε καμία διαπραγμάτευση οι ηθικές αξίες και αρχές που μας διέπουν, ως έλληνες διηνεκώς για κανένα ανερμάτιστο και ανιστόρητο που προτάσσει το κομματικό του συμφέρον.»
Υπενθυμίζεται πως επιστολή υπέρ του «ναι» υπογράφουν 65 ανώτεροι και ανώτατοι απόστρατοι στρατιωτικοί ανάμεσα στους οποίους και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκης, Δ. ΣκαρβέληςΔ. Γράψας, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ Ε. Λαγάρας και Ηρ. Δρίκος και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ Βασίλειος ΚλόκοζαςΚωνσταντίνος ΧίουΒασίλειος Κατσιαντώνης, και Ιωάννης Πατσαντάρας.
vima.jpg
Θυμίζουμε ότι τα μνημονιακά χρόνια και ιδιαίτερα την περίοδο των μεγάλων κοινωνικών αγώνων 2010-2012 σε όλες τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις ο Στρατός μπήκε σε Επιφυλακή, 3 φορές πήρε διαταγή και στράφηκε εναντίον διαδηλωτών και αύξησε την εκπαίδευση για την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας που προβλέπουν την συμμετοχή του σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους.
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και η Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση, με πίστη στη δυνατότητα νίκης σήμερα στην πολιτική ουσία της μάχης που διεξάγεται, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον Πόλεμο, τον Φασισμό, την Καταστολή, τον Ρατσισμό και τον Εθνικισμό.
Γνωρίζουμε ότι η μάχη αυτή δεν είναι ούτε στα μισά του δρόμου. Αυτό δεν μας φοβίζει.
Φοβίζει μόνο το πολιτικό σύστημα του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της βάρβαρης εκμετάλλευσης, το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, τους μηχανισμούς ασφαλείας, προπαγάνδας και ΜΜΕ, που ήδη έχουν φτάσει στα όριά τους
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑΝΑΤΟ-ΕΕΕλληνική Ολιγαρχία
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ κινήματα, αγωνιστές, πρόσφυγες, προλετάριους και προλετάριες.
Δεν ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ στους πολέμους τους και στις «ανθρωπιστικές αποστολές τους»
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ – ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Καλούμε στη σύσκεψη της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, για την ανάληψη πρωτοβουλιών του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στην πολεμική προετοιμασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ελληνικού κράτους, στους εξοπλισμούς, στις βάσεις και τις επεμβάσεις ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στις πολεμικές ασκήσεις και τη στρατιωτική καταστολή, στις λέσχες εφέδρων και τις εθνοφυλακές, στην πολεμική αντιμετώπιση των προσφύγων.