Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

ΚΝΕ Τ.Ο. Ικαρίας : Το 5ο Τουρνουά ποδοσφαίρου στην Ικαρία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου της ΚΝΕ,με την συμμετοχή τοπικών ομάδων –με νέους αλλά και παλαίμαχους-, στο γήπεδο Ευδήλου Ικαρίας, την Κυριακή 26 Ιούνη,Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Τους αγώνες παρακολούθησαν και ο δήμαρχος της Ικαρίας Στ. Σταμούλος καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Εκ μέρους του Τ.Σ.της ΚΝΕ στην Ικαρία, η Ισμήνη Τσαπαλιάρη τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Η φτώχεια, η πείνα, η οικονομική ανισότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η υποχρεωτική εκτόπιση, οι περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία, είναι κρίσιμοι παράγοντες που οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών.
Αποτελούν όπλο του καπιταλιστικού συστήματος για να χειραγωγεί και να υποτάσσει συνειδήσεις…Η χρήση οποιασδήποτε ναρκωτικής ουσίας διαμορφώνει και ανάλογη συνείδηση,τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής.
Προβάλει τη λογική “μπροστά σε ότι σε χαλάει, διάλεξε τη νάρκωση για να ξεχάσεις το πρόβλημα και όχι να το αντιμετωπίσεις,να το κοιτάξεις κατάματα και να το τσακίσεις…Δεν υπάρχουν σκληρές και μαλακές αιτίες,όπως δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά.Υπάρχουν μόνο ναρκωτικά…Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά,όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.Οι συναρπαστικές στιγμές και οι συγκινήσεις βρίσκονται στην πραγματική ζωή, στο δρόμο του συλλογικού αγώνα για την ανατροπή του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στην πάλη για μια κοινωνία πραγματικής ελευθερίας,ζωής με δικαιώματα,για τον σοσιαλισμό…Καλούμε τους νέους να γίνουν πρωταγωνιστές της ζωής, να μπουν μαχητικά στον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους, για την διεκδίκηση μιας κοινωνίας ελεύθερης από εξαρτήσεις και καταναγκασμούς».
Επόμενο ραντεβού στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στην Ικαρία,αλλά και στο Κεντρικό Φεστιβάλ την Παρασκευή 11 Αυγούστου στο Μονοκάμπι.

Ικαρία, Ιούνης 2017