Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τρομάζει πραγματικά το οπτικό πεδίο ατόμων που αύριο πιθανόν θα βρεθούν στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Του Γ..Γ

Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, (εμείς τα βρήκαμε από ανάρτηση που έχει κάνει στο twiter ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης), χειρόγραφα που φέρετε να είναι πρακτικά από συνεδριάσεις Δ.Σ. φοιτητικών Συλλόγων.
Σύμφωνα μ’ αυτά, η παράταξη των ΕΑΑΚ (πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) πρότεινε να εκδοθούν ψηφίσματα συμπαράστασης στο θύμα της αστυνομικο-δικαστικής σκευωρίας Ηριάννα Β-Λ  (Δείτε χαρακτηριστικές μας αναρτήσεις εδώ και εδώ).

Η Παράταξη Πανσπουδαστική σ.κ που πρόσκειται στην ΚΝΕ, δήλωσε αντίθετη. Καταψήφισε τις προτάσεις έκδοσης ψηφισμάτων συμπαράστασης σ' αυτή την κοπελιά που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί την έκαναν θύμα μιας απίστευτης δίωξης με μια αιτιολογία που αν μη τι άλλο δημιουργεί προβληματισμό.

Αντιγράφουμε επί λέξη: «Τοποθέτηση ΠΣΚ: Καταψηφίζουμε το ψήφισμα καθώς είμαστε αντίθετοι σε οργανώσεις τύπου "Πυρήνες της Φωτιάς", που δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Αντιθέτως, συμβάλλουν στην περαιτέρω όξυνση της κρατικής καταστολής, συμβάλλουν στην περαιτέρω όξυνση της κρατικής καταστολής τσακίζοντας με τον τρόπο αυτό το εργατικό- λαϊκό κίνημα. Επίσης δεν γνωρίζουμε κατά πόσο έχει σχέση η συγκεκριμένη κοπέλα με την οργάνωση».

Τι λέτε ρε τσακάλια της Πανσπουδαστικής!!! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι και τα αστικά δικαστήρια αθώωναν κάποιον/α «λόγω αμφιβολιών» για την κατηγορία που του αποδιδόταν. Τώρα από σας μαθαίνουμε ότι καταψηφίζεται ένα ψήφισμα γιατί είστε αντίθετοι με τις οργανώσεις ένοπλης πάλης (τι σχέση έχει αυτό με το ψήφισμα;) και γιατί δεν γνωρίζεται «πόσο έχει σχέση η συγκεκριμένη κοπέλα με την οργάνωση»! 

Εδώ πια κανείς, παρακολουθώντας το σκεπτικό σας παραδίδεται! Κι αυτό την στιγμή που εκατοντάδες άνθρωποι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους –ακόμα και από συντηρητικούς - συμπαραστέκονται επώνυμα στο θύμα αυτής της καραμπινάτης κρατικής σκευωρίαςΨηφίσματα συμπαράστασης έχουν εκδοθεί από δεκάδες ποιητές, συναδέλφους επιστήμονες της Ηριάννας καθώς και πλήθος διανοουμένων και απλού κόσμου. 
Τα στελέχη της Πανσπουδαστικής, πάντως αποφεύγουν να το κάνουν. Κι αυτό γιατί δεν «γνωρίζουν» αν η νεαρή πανεπιστημιακός έχει σχέση με την οργάνωση των ΠτΦ!

Αντε και να υποθέσουμε ότι δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τα δεκάδες δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι η Ηριάννα καταδικάστηκε με ανύπαρκτα επιβαρυντικά σε βάρος της στοιχεία και στο πρόσωπο της συγκεντρώνει τη εκδικητική μανία του κράτους σε όσους/ες θεωρεί αντιπάλους που το αμφισβητούν ένοπλα. Από πότε όμως οι αμφιβολίες λειτουργούν σε βάρος του κατηγορουμένου; 

Τρομάζει πραγματικά αυτό το οπτικό πεδίο ατόμων, που αύριο πιθανόν να βρεθούν στην ηγεσία του ΚΚΕ.