Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα.

Γράφει ο mitsos175.
Τα αφεντικά έχουν λυσσάξει. Θέλουν να μας φάνε ζωντανούς. Μας θέλουν ανταλλακτικά, αναλώσιμα εξαρτήματα σε μια μηχανή ανθρώπινου κιμά όπου παράγει χρήμα. 


Το πρόβλημα μου εμένα και πολλών άλλων δεν είναι ότι δεν έχω χρόνο να ψωνίσω, είναι ότι δεν έχω μία. Είμαστε στεγνοί, μείναμε πανί με πανί. Οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν μόνο για να πληρώνουν λογαριασμούς, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν ούτε τους φόρους, ενώ οι άνεργοι επιβιώνουμε χάρη στην αλληλεγγύη συγγενών ή φίλων. 

Σε μια χώρα που ο μισθός όσο πάει και μειώνεται, που η σύνταξη πετσοκόβεται, που υπάρχει ρεκόρ ανεργίας και που οι άστεγοι αυξάνονται συνεχώς, είναι αδύνατο να αυξηθεί ο συνολικός τσίρος των καταστημάτων με το παραμείνουν περισσότερο ανοιχτά. Είναι θέμα απλής λογικής. Ένας που παίρνει 300€ θα ξοδέψει το πολύ όσα διαθέτει. Που θα βρει τα υπόλοιπα; Θα τα γεννήσει; Αν δίνονταν αυξήσεις, τότε προφανώς θα μπορούσε να ψωνίσει περισσότερα. 

Δεν είναι λοιπόν θέμα αύξησης των κερδών το να δουλέψει κάποιος και την Κυριακή. Όποιος έχει χρήματα μπορεί να ψωνίσει τις άλλες μέρες, όπως έκαναν μέχρι τώρα όλοι χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα. Είναι λοιπόν ακόμα μια απόπειρα στέρησης δικαιωμάτων από πλευράς μεγάλων αφεντικών δηλαδή των παρασίτων που είναι υπεύθυνοι για την Κρίση. Θέλουν με αφορμή της χρεοκοπία που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων, τη φοροδιαφυγή, την απομύζηση δημοσίου χρήματος από μεγάλα έργα κλπ, να δημιουργήσουν στρατιές εξαθλιωμένων, ώστε να τους εκμεταλλεύονται ακόμα χειρότερα. 

Ξέρουν ότι απαιτώντας να δουλεύουν ασταμάτητα παίρνοντας όλο και λιγότερα, ο συνολικός τζίρος των καταστημάτων μοιραία θα μειωθεί. Πολλές μικρές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν. Πολλοί θα εξαντληθούν μην αντέχοντας τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα εμπορικά που θα διαθέτουν στρατό από σκλάβους, στους οποίους θα πετάνε ψίχουλα. 

Αυτό όμως θέλουν. Το κέρδος τους θα είναι διπλό:

1) Η εξαθλίωση θα αυξήσει την υπεραξία που βγαίνει από τους εργαζόμενους δηλαδή το κέρδος τους θα αυξηθεί από τη μείωση των μισθών των δούλων, που λόγω των συνθηκών θα αντικαθίστανται συνεχώς από άλλους απελπισμένους. Όσο μεγαλύτερη ανεργία τόσο πιο ελαστικές είναι οι σχέσεις εργασίας, τόσο πιο χαμηλοί οι μισθοί. Όποιος έχει λοιπόν πολλούς σκλάβους, που μπορεί μάλιστα να τους ανανεώσει χωρίς κόστος, τον συμφέρει να τους βάζει να δουλεύουν ασταμάτητα. Κι αν πεθάνουν στη δουλειά, τη θέση τους θα πάρουν άλλοι.

2) Από τα μονοπώλια που θα δημιουργηθούν. Οι μικρές επιχειρήσεις όσες απασχολούν λίγο προσωπικό, συνήθως οικογενειακές, δεν πρόκειται να αντέξουν το συνδυασμό ολοένα και μεγαλύτερων φόρων και ταυτόχρονης κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας που θα εξουθενώσει σωματικά το μικρομεσαίο. Πολλές έχουν ήδη κλείσει και οι υπόλοιπες θα οδηγηθούν στο βάλουν λουκέτο. Αυτό θα εξαλείψει πολλούς από τους ανταγωνιστές και θα δημιουργήσει ολιγοπώλια ή μονοπώλια. Μόλις καταφέρει κάποιος μονοπώλιο ελέγχει τις τιμές των αγαθών, έτσι τις αυξάνει για να αυξήσει τα κέρδη.

Η χθεσινή μέρα έδειξε την αποτυχία όσον αφορά την αύξηση των κερδών. Για να καλύψουν αυτό το γεγονός τα ΜΜΕ κάνουν προπαγάνδα. Δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα. Αυτό να το χωνέψουν και τα αφεντικά και οι παπαγάλοι και οι «βαλτοί» που προκαλούν. 
ΠΗΓΗ