Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Η βρόμικη προπαγάνδα από ΜΜΕ κατά των εργαζομένων δε θα περάσει

Η βρόμικη προπαγάνδα από ΜΜΕ κατά των εργαζομένων δε θα περάσει

Σχόλιο από ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Δεν περιμέναμε καλύτερη αντιμετώπιση από τα συστημικά ΜΜΕ
που υπηρετούν το κεφάλαιο και τα συμφέροντα του. Άλλωστε είδαμε και το ρόλο που διαδραμάτισαν στην διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Επιχείρησαν με κάθε τρόπο να λειτουργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να φέρουν την κοινωνία απέναντι στους εργαζόμενους, αλλά απέτυχαν οικτρά στον ρόλο τους. Η κοινωνία, που συνεχίζει να δοκιμάζεται από τα μνημόνια λιτότητας και εξαθλίωσης, τους γύρισε την πλάτη και στήριξε ίσως πρωτόγνωρα τον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία και για δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες.

Τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένα ΜΜΕ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – ΣΚΑΪ – Ελευθερία του Τύπου) έχουν επιδοθεί σε μια ανελέητη επίθεση απαξίωσης, χλευασμού και κατασυκοφάντησης των εργαζομένων στους Δήμους. Ως γνήσιοι θεματοφύλακες των μνημονίων και των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου, παραπληροφορούν την κοινωνία παρουσιάζοντας ως «προνομιούχους» ακόμα και τους εργαζόμενους που δίνουν καθημερινή μάχη στους δρόμους με τα σκουπίδια διακινδυνεύοντας την υγεία τους, την σωματική τους ακεραιότητα ακόμα και την ζωή τους.

Εκτός του δημοσιεύματος στις 4/8/2017 της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «ΠΟΕ-ΟΤΑ: Λιγότερη δουλειά περισσότερη άδεια» που καταγγέλλει με Δελτίο Τύπου η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 υπήρξε ανάλογο προβοκατόρικο θέμα, απαξιωτικό και συκοφαντικό για τους εργαζόμενους, με τον ίδιο τίτλο, όπου χρησιμοποιήθηκαν «αναλόγως» και μαγνητοφωνημένες, από το Σάββατο 5/8/2017, δηλώσεις του Βασίλη Γκιτάκου, αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.

Σαφώς ταγμένοι στις υπηρεσίες του κεφαλαίου, κλείνουν τα μάτια στα νέα μεσαιωνικά κάτεργα εργασίας με τους απλήρωτους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους που στήνει, ενώ κρίνουν ως «προνομιακά» τα δικαιώματα των εργαζομένων, που με σκληρούς και επίπονους αγώνες έχουν κατακτήσει.

Πρόσχημα της επίθεσης τους έχει σταθεί η νέα Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με το υπουργείο Εσωτερικών και που πραγματοποιήθηκε μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις και την πίεση του κλάδου στην κυβέρνηση. Αλλά είναι παραπάνω από προφανής ο σκοπός τους να εξυπηρετήσουν τα ιδιωτικά – εργολαβικά συμφέροντα που περιμένουν σαν αρπακτικά να κατασπαράξουν τις υπηρεσίες των δήμων και τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από τα πρωτοβάθμια Σωματεία και την ομοσπονδία, παρά την βρόμικη προπαγάνδα που πραγματοποιούν διάφορα ΜΜΕ που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία, θα συνεχίσουν να παλεύουν και να διεκδικούν καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη δικαιώματα, επαναφορά του ωραρίου στις 37 ½ ώρες με προοπτική τις 35 ώρες χωρίς περικοπές αποδοχών και θα συνεχίσουν επίσης να υπερασπίζονται τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών των Δήμων.Πηγή askota.gr ®