Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Απειλές και σε γειτονικές χώρες από τις ΗΠΑ με στόχο την ανατροπή του Μαδούρο


Με επιθετικές κινήσεις, που στόχο έχουν την ακύρωση των εκλογών για τη συντακτική συνέλευση στη Βενεζουέλα, κινείται τα τελευταία 24ωρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Λίγες μόλις ημέρες ύστερα από την αποκάλυψη του διευθυντή της CIA, ότι είχε επαφές με αξιωματούχους σε Μεξικό και Κολομβία, με αντικείμενο την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο, η αμερικανική πρεσβεία στο Καράκας απομακρύνει από τη χώρα τις οικογένειες των διπλωματών και του προσωπικού της.

Την ίδια ώρα η Πρέσβης των ΗΠΑ στη Νικαράγουα, Λάουρα Ντογου, απείλησε ανοιχτά την κυβέρνηση της χώρας με κυρώσεις, για τις σχέσεις που διατηρεί με τη Βενεζουέλα. «Η Αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο γνωρίζουν ποιες χώρες υποστηρίζουν τη Βενεζουέλα» είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτης και συμπλήρωσε «ότι η Νικαράγουα δεν έχει και τόσους φίλους στην Ουάσινγκτον ώστε να μπορεί να στηρίζει το Καράκας».

Η Ουάσινγκτον απειλεί εδώ και χρόνια τη Νικαράγουα με οικονομικό αποκλεισμό – εργαλείο το οποίο τώρα χρησιμοποιεί στα σχέδιά της για την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη παρέμβαση της Ουάσινγκτον στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένοπλες συγκρούσεις και κατηγόρησε τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις σε 13 αξιωματούχους στη Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και στον Συνήγορο του Πολίτη, Ταρίκ Ουίλιαμ Σααμπ. Στο παρελθόν ο Σααμπ είχε κατηγορήσει μέλη της αντιπολίτευσης ότι απειλούσαν να βάλουν φωτιά στο σπίτι του και να κάψουν όσα από τα μέλη της οικογένειάς του ήταν μέσα.


Πηγή: info-war.gr

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/08/blog-post.html#ixzz4oUzmvDZm