Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ , ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ από Camino Libre ★

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ , ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑΣτις 30 Μάη , έχει κηρυχθεί πανελλαδική απεργία από από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων στο πλαίσιο, μιας “πανεθνικής μέρας δράσης ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση”.
Η συμπόρευση όλων αυτών των φορέων κρατικού συνδικαλισμού το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει ως γνώμονα την διεκδίκηση των συμφερόντων των εργατών απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την εργοδοτική ασυδοσία αλλά προτάσσει τη συμφιλίωση μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων. Το ιδεόλογημα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» αποσκοπεί στην μετακύληση της αιτίας της φτώχειας και του εργασιακού μεσαίωνα από την απάνθρωπη φύση του καπιταλισμού,σε λανθασμένους πολιτικούς χειρισμούς των κυβερνήσεων αποκομμένους από το γενικότερο κοινωνικοπολιτικό σύστημα.
Tα τσιράκια της εργοδοσίας , αυτοί οι επαγγελματίες συνδικαλιστές και εργατοπατέρες, επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την εργατική τάξη για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου και την καλούν να συμμετάσχει σε ένα κοινό «αγώνα» εργατών και αφεντικών. Μια τέτοια σύμπλευση θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την πορεία του εργατικού κινήματος. Η εργοδοσία, μέσω των παραπάνω φερεφώνων της, προσπαθεί να αφομοιώσει όσες/-ους καταπιέζει, στη ρητορεία της, πέρι διαταξικής αρμονίας και κοινότητας αγώνα λόγω της κοινής καταγωγής που μοιράζονται δυνάστης και καταδυναστευόμενος. Η εθνική ενότητα και ομοψυχία χρησιμοποιούνται για άλλη μια φορά ως όπλα του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στις ταξικές αντιστάσεις, ως μέσο συνειδησιακής καταστολής και ύπνωσης στον κόσμο της εργασίας.
Όσο βαθαίνει, μέρα με τη μέρα, αυτό το σύστημα της καταπίεσης, όσο το τα αφεντικά αντλούν όλο και μεγαλύτερη υπεραξία από τον ιδρώτα των εργατριών/-ών, τόσο αυξάνονται οι εργατικές δολοφονίες (με πιο πρόσφατη του Γιάννη Ζυγοροδήμου, που δούλευε σε κατασκευαστική εταιρία στη Λάρισα, όταν εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα κι έπειτα έχασε τη ζωή του), τόσο καταπατάται το κεκτημένο εδώ και πάνω από έναν αιώνα δικαίωμα στην 8ωρη εργασία, η κυριακάτικη αργία, τόσο υποβαθμίζεται συνέχεια ο υποκατώτατος μισθός και κατ' επέκταση οι ζωές και η αξιοπρέπεια των κατώτερων στρωμάτων. Τα μεγάλα και τα μικρά αφεντικά θέλουν να μας πείσουν ότι η εξαθλίωση που βιώνουμε δεν οφείλεται σε αυτό το κυρίαρχο παγκοσμίως καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα που αναπαράγει καταπίεση και ανισότητες, αλλά έπεσε από τον ουρανό και θα αντιμετωπιστεί μόνο αν συσπειρωθούμε φτωχοί και πλούσιοι κάτω από μία κοινή εθνική ταυτότητα για να σώσουμε το εθνικό κεφάλαιο. Να αγωνιστούμε δηλαδή για να ισχυροποιήσουμε τα δεσμά της σκλαβιάς μας.
Ως αναρχικοί/-ες, αντιθέτως, εμείς προτάσσουμε τους ακηδεμόνευτους ταξικούς αγώνες μέσα από σωματεία βάσης, την αντεπίθεση στη βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου που δεχόμαστε, τη συλλογικοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας στο σήμερα και την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης και της ταξικής χειραφέτησης. Η απεργία αποτελεί εδώ και τόσα χρόνια, το πιο αποτελεσματικό εργαλείο στο οπλοστάσιο των εργατών/-τριών, αφού μπορεί να παραλύσει την παραγωγική διαδικασία εντός του καπιταλισμού, για όσο καιρό διαρκέσει. Η απεργία είναι για εμάς ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιείται ως τέχνασμα της κυρίαρχης τάξης προς τον αποπροσανατολισμό των καταπιεσμένων και ως αντιδιαστολή στις ταξικές διεκδικήσεις, που καθιστούν ξεκάθαρο πως καμία πατρίδα δεν μας ενώνει με τα αφεντικά μας. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι υπόλοιποι φορείς του κρατικού συνδικαλισμού κηρύσσουν, λοιπόν, απεργία και μας καλούν να αγωνιστούμε μαζί με τα αφεντικά για χάρη του ελληνικού κεφαλαίου την ίδια ώρα που για χάρη του τελευταίου, το ελληνικό κράτος επιτίθεται στο δικαίωμα στην απεργία, με έναν πρωτοφανή αντιαπεργιακό νόμο.


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
ΣΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
 
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ CAMINO LIBRE-ΚΟΜΟΤΗΝΗ