Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ικαριώτικο πανηγύρι Περάματος 2018 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Όποιος δεν έχει πάει σε Ικαριώτικο πανηγύρι, δεν έχει γλεντήσει ποτέ του. Στο Πέραμα κάθε πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιούνη συμβαίνει αυτό. 
Η προετοιμασία του πανηγυριού κρατάει γύρω στον ένα μήνα.Όλα γίνονται από τους εθελοντές του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος και γύρω δήμων « ο Ίκαρος». Ψυχή ο πρόεδρος Βασίλης Μαματάς, τον οποίο είχα τη χαρά να γνωρίσω χτες στο πανηγύρι. Διοργανώνεται επί 17 συνεχόμενα χρόνια στον Αρμό στο Πέραμα. Όταν μιλάμε για την διοργάνωση του πανηγυριού αυτού, σκεφτείτε πως πρέπει να ετοιμάσουν φαγητά για χιλιάδες ανθρώπους, κρασιά, μπύρες αναψυκτικά και νερά. Να τοποθετηθούν τραπέζια και καρέκλες, να στηθεί η σκηνή όπου παίζουν οι μουσικοί κλπ.
Οι Μουσικάροι κι ο Φάκαρος παίζουν όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί, ακούραστοι, με κέφι που μεταγγίζουν με μουσική και τραγούδι συνεχώς στο κόσμο κι ο κόσμος το επιστρέφει με το χορό του. Παίζουν για μας όλους. Κυρίως για μας τη νεολαία.
Και η επίδραση αυτή παραμένει και μετά. Είναι τόπος μαγικός η Ικαρία. Ο τρόπος ζωής εκεί, οι άνθρωποι, το κέφι και η ψυχή τους. Για ένα βράδυ λοιπόν κάθε χρόνο, η Ικαριώτικη καρδιά χτυπάει εκεί, στο Πέραμα. Κι όποιος δεν την ακούσει να χτυπάει, στερείται ένα μεγάλο και πολύτιμο δώρο ζωής.
Καλά να είμαστε λοιπόν και του χρόνου να ξαναπάμε. Κι όσοι δεν ήρθατε, μακάρι να τα καταφέρετε στο επόμενο.
Του Μανόλη Κωνσταντάκη

Τα παιδιά του συλλόγου μετά από πολλές μέρες προετοιμασίας του πανηγυριού απολαμβάνουν τους κόπους τους. 
Τους ευχαριστούμε πολύ  όλους από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο.

ΠΗΓΗ:http://ikariologos.gr/ikariotiko-panigyri-peramatos/