Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Αλλη μια σελίδα στο άμεμπτο βιογραφικό του δικηγόρου και πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Π. Μαντούβαλου


Σίγουρα θα έχετε συναντήσει κάποια στιγμή, στους τηλεοπτικούς σας δέκτες τον δικηγόρο τον  πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Πέτρος Μαντούβαλο να παρουσιάζεται τιμητής της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής.

Μάλιστα σχετικά πρόσφατα όταν είχε παρουσιαστεί στην τηλεόραση του Αλαφούζου και έκανε ολόκληρη αγόρευση ενάντια στον «Ρουβίκωνα», σχολιάσαμε τα λεγόμενα του καταλήγοντας:  «Αυτός λοιπόν ο τύπος που είναι χωμένος μέχρι το λαιμό σε λαμογιές έχει το θράσος να χαρακτηρίσει «εγκληματική οργάνωση» μια αναρχική ομάδα η οποία προχωράει μόνο σε συμβολικές ακτιβιστικές δράσεις. Δοξάστε τον!».

Ερχεται, λοιπόν, σήμερα ένα δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ που βάζει ακόμα μια σελίδα στο άμεμπτο βιογραφικό του.  Σύμφωνα μ’ αυτό το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών, από την άσκηση του επαγγέλματος του γιατί εξαπάτησε πελάτισσα του και καρπώθηκε 55.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα μία γυναίκα, μετά τον θάνατο του συζύγου της επισκέφθηκε τον Μαντούβαλο για κληρονομική υπόθεσή της. Ο δικηγόρος, χωρίς να δει τον φάκελο της υπόθεσης, τη διαβεβαίωνε ότι μπορεί να εξασφαλίσει θετική εξέλιξη στην υπόθεσή της, ανατρέποντας τη μέχρι τότε αρνητική έκβασή της. Μάλιστα, ανέφερε ότι είχε τον τρόπο και τις διασυνδέσεις να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα των 20 ημερών.

Ως αμοιβή ζήτησε 60.000 ευρώ και η χήρα άρχισε να αναζητά αυτό το ποσό. Ο κ. Μαντούβαλος την πίεζε τηλεφωνικά να του καταβάλει το ποσό, υποστηρίζοντας ότι έχει συνεννοηθεί με τους ανθρώπους του. Η πελάτισσα πούλησε ένα ακίνητο που είχε και σταδιακά έδωσε το ποσό των 55.000 ευρώ στο γραφείο του.

Όμως, δύο και πλέον χρόνια, ο κ. Μαντούβαλος δεν έκανε καμία εξωδικαστική ή δικαστική ενέργεια για αυτήν την υπόθεσή, ούτε ζήτησε τον φάκελό της από τη συνάδελφό του που αρχικά τής είχε ανατεθεί η υπόθεση από τη χήρα. Όταν η πελάτισσα ρωτούσε για την πορεία της υπόθεσής της, ο Μαντούβαλος της έδινε ανύπαρκτη ημερομηνία δικάσιμου για την εκδίκαση ανύπαρκου δικόγραφου, όπως σημειώνει η πειθαρχική απόφαση. Σε επίμονες ερωτήσεις της γυναίκας, ο Μαντούβαλος απαντούσε ότι έπαιρνε αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκή σύνθεση του δικαστηρίου.

Στις αρχές του 2013, όταν η χήρα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, έκανε αιφνιδιαστικές επισκέψεις στο γραφείο του Μαντούβαλου μαζί με την αδελφή της και αξίωσε την επιστροφή τού ποσού που του είχε καταβάλει ως αμοιβή. Ο Μαντούβαλος αντιμετώπισε την πελάτισσά του με απρεπή τρόπο όταν εκείνη του είπε ότι θα καταφύγει στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, κάτι το οποίο πραγματοποίησε.

Μετά απ’ αυτά, ο δικηγόρος επέστρεψε, διαδοχικά, μόνο το ποσό των 32.000 ευρώ από τα 55.000 ευρώ που είχε εισπράξει. Μάλιστα, από τις 32.000 ευρώ, οι 12.000 ευρώ επιστράφηκαν πριν την εκδίκασης της σε βάρος του πειθαρχικής αγωγής που είχε καταθέσει η γυναίκα στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο κ. Μαντούβαλος παραδέχτηκε ότι είχε λάβει το ποσό των 55.000 ευρώ και ότι πρέπει να το επιστρέψει στην πελάτισσά του, αλλά για το υπόλοιπο πόσο των 23.000 ευρώ που όφειλε δήλωσε οικονομική αδυναμία επιστροφής του.

Τελικά, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων εκτιμώντας ότι ο Μαντούβαλος «έθιξε το κύρος τού δικηγορικού λειτουργήματος, χρησιμοποιώντας τη δικηγορική ιδιότητά του για ιδιοτελείς σκοπούς κατά τον χειρισμό υπόθεσης πελάτισσας του», του επέβαλλε αυτή την ποινή «χάδι». Αν αυτό δεν είναι κακώς εννοούμενη «συναδελφική αλληλεγγύη» τότε τι είναι;
ΠΗΓΗ