Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Πέρα απ' τον δεξιό φερετζέ

Γράφει ο mitsos175

 Πρώτα ο καλός μπάτσος: Τέλη Οκτωβρίου 2012, η γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ κόβει την πρωινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, γιατί δεν τους άρεσε η κριτική που άσκησαν στον υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Δένδια, για την αντίδραση του αναφορικά με το δημοσίευμα του Guardian περί βασανιστηρίων μεταναστών στη ΓΑΔΑ.

 Ας παρακολουθήσουμε τον διάλογο που είχαν, οι δημοσιογράφοι, στην τηλεοπτική τους εκπομπή
"Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση; 
Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα. 
Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα; 
Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται - που από τη μία είναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό; 
Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη; 
Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω…. 
Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα. 
Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω" 

Ναι πολύ σοβαρός, όπως λέμε σοβαρή "Χρυσή Αυγή", "σοβαρό ατύχημα", "σοβαρό καρδιακό επεισόδιο" κλπ.
Ο Δένδιας είναι ο "μετριοπαθής" πολιτικός που χειροκροτούσαν πρόσφατα από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί τσακώθηκε με τους χρυσαυγίτες.
Τα επιτεύγματα του ως μετριοπαθή υπουργού της κυβερνήσεως Σαμαρά είναι γνωστά: Απαγόρευση συναθροίσεων, κάγκελα - κάγκελα - κάγκελα παντού και φυσικά ξύλο με την οκά. Φρεσκότατα χημικά που μοιράζονταν αφειδώς από τους άντρες των ΜΑΤ.


Τι έκανε για το μαύρο στην ΕΡΤ; Υπερασπίστηκε το κλείσιμο, ενώ συνέλαβε τους εργαζόμενους.  Για να μην μιλήσουμε για το ¨ξελάσπωμα" που έκανε στους ΕΚΑΜίτες που ελεγχόταν για σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή για την καταστολή που είχε εξαπολύσει ενάντια στο τότε μαθητικό κίνημα για το ότι με εντολή του παρουσιάστηκαν φωτογραφίες κατασκευασμένες με φώτοσόπ για να μην διακρίνεται πόσο κακοποιήθηκαν από τους μπάτσους οι νεαροί που συνελήφθησαν στο επεισόδιο ληστείας στο Βελβενδό Κοζάνης και τόσα άλλα.

Κι αυτά τα έκανε ο "καλός, μετριοπαθής, κεντρώος" κύριος Δένδιας.

Να δούμε τον κακό τώρα: Μπογδάνος, Άδωνης, Βορίδης, Σαμαράς... βάλτε όποιον θέλετε. Επιμένουν να θέλουν να κλείσει η ΕΡΤ, να πεθάνουν - ει δυνατό με βασανιστικό τρόπο (πείνα, ξυλοδαρμό κα) - οι διορισμένοι από το "κλεφτοΠΑΣΟΚ" ώστε να έρθουν στη θέση τους τα γαλάζια παιδιά. Είναι κακοί, πολύ κακοί, τόσο κακοί που καταντάν νεοδημοκράτες.

Δένδιας, Βορίδης, Σαμαράς, Μητσοτάκης, Άδωνης είναι στο ίδιο κόμμα. Δεν θα πούμε κάτι άλλο. Θα ζητήσουμε μόνο την επόμενη φορά που θα πάει κάποιος νεοδημοκράτης πολιτικός στην ΕΡΤ να τον ρωτήσουν οι δημοσιογράφοι τι γνώμη έχει για τη Δημόσια Τηλεόραση και αν η ΝΔ σκέφτεται να την κλείσει ξανά, μάλλον αν δεσμεύεται ότι θα την αφήσει χωρίς απολύσεις, διώξεις κοκ.
Πριν βγει ο Σαμαράς κανείς δεν υποψιάζονταν πως θα έκλεινε ξαφνικά την ΕΡΤ. Ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρίσκονταν από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργοι.

Γιατί κάποιοι αγνοούν με ποιους έχουν να κάνουν. Η ΝΔ στη ιδεολογία είναι δεξιό νεοφιλελέ κόμμα. Θα μπορούσαμε από πολλές απόψεις να το πούμε φασιστικό.
Οι ανθρωποφάγοι που θέλουν Μνημόνια, διώξεις αλλοδαπών, πολέμους κλπ είναι ο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της γαλάζιας συμμορίας. Ο πυρήνας, η βάση.
Επειδή όμως δεν φτάνουν για να κυβερνήσουν με εκλογές, ούτε καν με την ενισχυμένη νοθεία του εκλογικού νόμου, παριστάνουν τους κεντρώους. Όχι όλοι, όσοι υποκρίνονται καλύτερα.

Εκείνο που δεν ξέρει ο κεντρώος ψηφοφόρος είναι πως, αν επιλέξει το συγκεκριμένο κόμμα, ανεξαρτήτως προσώπων, θα κυβερνήσουν οι φασίστες.

ΠΗΓΗ